LA SCHIMB: Pecingină făcut om, Creţan lider

Vicepreşedintele PSD Târgu Jiu, avocatul Gheorghe Pecingină, şi sindicalistul Constantin Creţan s-au făcut cu ou şi cu oţet prin intermediul unui post local de radio. Nu se ştie care este izvorul supărării dintre cei doi, dar scandalul se consumă de acum în presă. Creţan spune că l-a făcut om pe Pecingină, dându-i cazuri, iar avocatul spune că sindicalistul este un frustrat.

Replici dure între doi foşti colaboratori, Constantin Creţan şi Gheorghe Pecingină. Cei doi au stat la aceeaşi masă, la Asociaţia Eurojob, înfiinţată de Laurenţiu Ciurel şi Ion Răuţ, pe vremea când rămăseseră fără serviciu. Liderul Creţan şi avocatul Pecingină aveau în comun dorinţa de a apăra minerii şi energeticienii de conducerea companiei, pe atunci deţinută de PDL. Între timp s-a schimbat puterea, iar ei au trecut de partea puterii USL.

Tu! Ba tu!

Replicile dintre cei doi sunt de-a dreptul haioase, dar în acelaşi timp îngrijorător că ele se dau în public. Constantin Creţan spune că el este cel care „l-a făcut om“ şi pe Pecingină, care apoi a trădat minerii. „Eu l-am făcut om şi pe acesta. Şi pe acesta l-am făcut om. Domnului Pecingină i-am dat procesele minerilor, celor care au fost disponibilizaţi abuziv, inclusiv Ciurel, Răuţ. Deci Pecingină a primit cazuri de la mine, iar apoi a trădat oamenii de la Seciuri. Pecingină să-şi vadă de treaba lui de avocat şi să lase lumea sindicală în pace pentru că eu nu fac jocurile PSD sau nu ştiu cărui partid“, a spus el la Radio Infinit. În replică, Pecingină crede că ar putea spune că el este cel care „l-a făcut lider de sindicat“ pe Creţan. „Aş putea să spun şi invers. Eu l-am făcut mare lider de sindicat pe domnul Creţan, dar nu o să spun pentru că asta e. Domul Creţan e frustrat acu, dar e problema dumnealui. Nu are nici 500 de membri de sindicat şi se simte frustrat pentru că noul sindicat înfiinţat are mulţi membri. Ca să mă cert cu domnul Creţan ar însemna să mă cobor la un nivel la care dumnealui nu poate să urce. Şi nu o să o fac. De asta şi asocierea cu Marin Condescu“, a declarat Pecingină, care dă asigurări că nu a trădat oamenii de la Seciuri.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: