La Târgu Jiu O nouă ediţie pentru "Vară cu aromă studenţească"

Nu sunt bani pentru taxe, dar pentru distracţie da. Studenţii Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Tg-jiu, finanţaţi de la bugetul statului au fost obligaţi, anul acesta, să plătească taxele de înscriere la examenul de licentă şi dizertaţie pe motiv că este criză financiară şi Universitatea nu poate suporta aceste cheltuieli. O parte din banii încasaţi de la studenţi pe aceste taxe, mai exact 25.000 de lei, au fost alocaţi pentru organizarea festivalului "Vară cu aromă studenţească". 
Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului "Vară cu aromă studenţească" va debuta sâmbătă 1 august. Astfel, timp de o săptămână în cadrul complexului studenţesc din Debarcader vor avea loc dezbateri pe diferite teme, vor fi organizate excursii în judeţ precum şi seri interculturale pentru studenţi. Vor sosi la Tg-jiu studenţi din tări precum, Turcia, Macedonia, Serbia,Ucraina, Belarus şi Bosnia. La acţiunile desfăşurate cu ocazia acestui eveniment pot participa însă toţi studenţii, Universităţii Constantin Brâncuşi. ”Le pregătim mai multe acţiuni cultural- educaţionale.Vor avea loc dezbateri privind rolul presei în viaţa cotidiana, energia nucleara, criza mondială şi impactul tehnologiei moderne” susţine Debora Greculescu, preşedinta ligii studenţilor din cadrul Universităţii Constantin Brancuşi.
Din cauză că ne aflăm în plină criză economică, anul acesta, Senatul Universităţii Constantin Brâncuşi a hotărât ca şi studenţii finanţaţi de la bugetul statului să plătească taxe de înscriere la examenul de licenţa şi dizertaţie. Se pare însă că o parte din banii încasaţi pentru aceste taxe se vor cheltui pentru organizarea festivalului “Vară cu aromă studenţească”. “La acest festival Universitatea Constantin Brâncuşi a contribuit cu suma de 250 de milioane de lei vechi” a declarat Lucian Medar purtator de cuvânt al Universităţii Constantin Brâncuşi.
Organizatorii festivalului "Vară cu aromă studenţească" au primit sprijin financiar şi de la autorităţile locale şi judeţene. 
 


Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: