La un pas de tragedie pe căile ferate

Spaimă uriaşă printre călătorii CFR săptămâna trecută. Atât pasagerii cât şi mecanicul locomotivei trenului personal ce circula pe relaţia Târgu Jiu-Turceni, via Rovinari au tras o sperietură zdravănă după ce trenul în care circulau a trebuit să treacă peste o uşă metalică abandonată pe calea ferată la ieşirea din Târgu Jiu.

„Ca urmare a sesizării mecanicului de pe locomotiva trenului, poliţiştii TF Târgu Jiu s-au deplasat la faţa locului şi au identificat trei persoane care au abandonat o uşă metalică masivă dislocată dintr-o clădire dezafectată exact pe calea ferată. Imprudenţa acestor persoane era să coste viaţa lor dar şi a călătorilor, întrucât uşa a fost prinsă şi deformată sub greutatea trenului. Fapta ar fi putut produce chiar şi deraierea trenului de pe calea ferată lucru care ar fi pus în pericol viaţa atâtor persoane”, a declarat Daniel Brotea, şef Poliţia Transporturi Feroviare Gorj.

Cele trei persoane cu vârste cuprinse între 42 şi 55 de ani, toţi din judeţul Gorj, au dislocat uşa dintr-o clădire dezafectată de lângă Târgu Jiu şi au ales ca drum pentru a transporta uşa chiar calea ferată însă, fiind surprinşi de tren, au abandonat-o pe şine pentru a-şi putea salva vieţile. „Traian A., Pompilică C. din Târgu Jiu şi Vasile P. din comuna Vladimir, judeţul Gorj, vroiau să valorifice uşa la un centru de colectare fier vechi din cartierul 9 Mai însă nu mai apucat pentru că au fost surprinşi de trenul personal. Împotriva celor trei au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de pătrundere în zona de siguranţă feroviară având în vedere pericolul social al infracţiunii, cei trei riscă o pedeapsă cu închisoarea de la unu la cinci ani”, a declarat Daniel Brotea.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: