Labirint anticorupţie în Piaţa Prefecturii Gorj

Direcția Generală Anticorupție în parteneriat cu Asociația Pro Democrația și Fundația Hanns Seidel Romania implementează Proiectul „Plătește ZERO pentru ce ți se cuvine!”, printr-un un eveniment unic în România, intitulat „Labirintul Anticorupție”.

Evenimentul își propune să informeze cât mai mulți cetățeni în legătură cu fenomenul corupției, modalitățile de combatere și sesizare a faptelor de corupție și să descopere gustul anticorupţiei din prăjitura specială a momentului, pentru încurajarea luptei anticorupție și promovarea liniei Tel Verde 0800.806.806.

Astfel, Direcția Generală Anticorupție prin Serviciul Județean Anticorupție Gorj, împreună cu Inspectoratul de Poliție Județean Gorj vă invită joi, 11 septembrie 2014, în Piaţa Prefecturii din municipiul Târgu Jiu, în intervalul orar 11.00-16.00 , să vizitați Labirintul Anticorupţie.

Dacă condiţiile climatice din ziua respectivă nu vor permite organizarea evenimentului în aer liber, activitățile vor avea loc în Sala Sporturilor din mun. Târgu Jiu.

Organizatorii vor înmâna gorjenilor la intrarea în labirint un chestionar în care vor trebui să identifice varianta corectă, iar la ieşire vor oferi materiale informative, obiecte promoționale (tricouri, pixuri, brelocuri etc).

Peste 1500 de cetățeni au vizitat labirintul care a fost amplasat deja în Botoșani, Iași, Târgu Neamț, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Galați, Buzău și Oltenița. Evenimentul s-a bucurat de succes atât în rândul cetățenilor, cât și în media locală, iar în luna septembrie labirintul va fi amplasat și în Reșița și Râmnicu Vâlcea.

În cadrul acestui proiect național a mai avut loc un concurs judetean, pentru elaborarea unor afise si slogane anticorupție, la Târgu Jiu echipa câștigătoare fiind compusă din Crețan Andreea, Guță Ariadna Ecaterina și Mezdrea Daiana, eleve ale Colegiului National "Ecaterina Teodoroiu”.

Sursa: Comunicat DGA

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: