Spaniolii angajează 800 de căpşunari

Gorjenii care nu au un loc de muncă şi vor să lucreze peste hotare au posibilitatea să opteze pentru unul dintre cele 800 de locuri de muncă în agricultură oferite de un angajator din Spania. Personalul este necesar pentru recoltarea căpşunelor în sezonul viitor. Angajările se vor face pe o perioadă determinată, iar personalul selectat va trece printr-o perioadă de probă.

Spaniolii de la Surexport din Almonte - Spania au nevoie de câteva sute de muncitori necalificaţi în agricultură, pentru recoltarea capşunelor. Salariul oferit de angajatorul iberic este de 39.48 euro brut/zi, conform Convenţiei colective. Salariul se plăteşte la două săptămâni, prin transfer bancar. Perioada de probă este de 15 zile. Timpul efectiv de lucru va fi de 6.5 ore/zi, respectiv 39 ore/săptămână, împărţite în 6 zile. Cei selectaţi vor beneficia şi de plata unor contribuţii: de 2% pe venit şi 113 euro - asigurarea socială. Cazarea este oferită de angajator contra sumei de 1 euro/zi.

Durata contractului este de aproximativ 3 luni începând cu data de 15 februarie 2015. Sunt solicitate persoane apte pentru muncă la câmp. Angajatorul nu  solicită cunoaşterea vreunei limbi străine. „Persoanele solicitante se pot adresa consilierului EURES unde îşi au domiciliul de reşedinţă pentru înscrierea în baza de date a Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă. Doritorii, ca să se înscrie în baza noastră de date, trebuie să se prezinte cu buletinul, actul de studii, adeverinţa medicală care să ateste starea de sănătate şi cazierul judiciar care să fie valabil 6 luni”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Consilierul EURES va face o preselecţie a candidaţilor în vederea participării la interviu. Pot participa la selecţie şi cei care nu au mai lucrat în Spania. Numai persoanele invitate vor participa la selecţia ce va avea loc în a doua jumătate a lunii ianuarie 2015. Locaţia selecţiei se va specifica în invitaţie.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: