Lădaru cere combinarea șomajului tehnic cu recuperările

Cristi Lădau, lider sindical în Complexul Energetic Oltenia, spune că nu este normal ca unii salariați să fie toată luna în șomaj tehnic, pentru că primesc prea puțini bani. “Am prevăzut ca la nivelul Complexului Energetic Oltenia toată lumea să aibă 17 zile de șomaj tehnic. În zona Motru au intervenit niște modificări, nu s-au mai respectat termenele, cum trebuia să intrăm fiecare, inclusiv la noi, că am avut niște cazuri și la Roșia. Pe cei de la Motru încearcă să îi uite până pe 6 iunie în șomaj”, a declarat Cristi Lădaru, lider sindical în zona Roșia.

Programul de șomaj tehnic a fost modificat din cauza apariției mai multor cazuri de infectare cu noul coronavirus atât în zona Motru, cât și la Roșia. “Am avut o întâlnire cu președintele Directoratului, să găsească o modalitate, pentru ca toți salariații de la Motru să primească pe 17 zile șomaj, iar restul să fie compensate prin recuperări sau concedii de odihnă pe anul 2020. Nu poți să trimiți un om toată luna în șomaj, să primească 0.57 din salariu”, a mai spus Lădaru la Tele 3.

Lădaru spune că salariații pot lua virusul nu doar la serviciu, ci și acasă, astfel că susține revenirea la serviciu, cu respectarea unor măsuri de siguranță.

Vizualizări: 3,047

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: