Lansare Program - The Duke of Edinburgh's International Award Romania în județul Gorj

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 și 24 de ani din județul Gorj pot de acum să se înscrie în programul de dezvoltare personală, The Duke of Edinburgh's International Award Romania, aflat sub patronajul Majestății Sale Margareta, Custode al Coroanei Române.

Asociația Team for Next Generation organizează vineri, 25 iunie, un eveniment de lansare a programului dedicat tinerilor - The Duke of Edinburgh's International Award - începând cu ora 9:30, în amfiteatrul Colegiului Economic ”Virgil Madgearu”. Înscrierile în program vor fi înregistrate la adresa [email protected] până pe data de 15 iulie, cel trziu.

La evenimentul de lansare vor participa și tineri Ambasadori ai Award din țară, care vor dezvălui experiențele lor în timpul derulării activităților din program.

În echipa noastră avem alături șapte Lideri Award, dintre care cinci din Târgu-Jiu, cu care vor lucra tinerii, pe cele patru secțiuni ale programului - abilități personale, voluntariat, activități fizice și aventură. Tinerii își setează, cu ajutorul liderului pe care-l aleg, o serie de obiective și este ajutat să le îndeplinească pentru nivelul ales. Liderii din program sunt persoane cu experiență didactică, abilități de comunicare și care înțeleg importanța mentoratului pentru acești tineri. Award este un program de dezvoltare non-formal, prezent în peste 130 de țări și teritorii, și joacă un rol esențial în dezvoltarea personală a tinerilor, prin crearea de oportunități în cadrul cărora pot deveni activi din punct de vedere fizic, pot fi de folos comunității și își pot dezvolta spiritul de echipă prin parcurgerea unei activități în aer liber.

Programul Award este liderul global al programelor de dezvoltare personală pentru tineri și o experiență de ținut minte și menționat în CV, oferind experiențe concrete, dar și recunoaștere a realizărilor personale la nivel international, prin certificarea obținută la finalizarea oricărui nivel.

După finalizarea nivelului ales, adițional dezvoltării lor personale și cunoașterea abilităților, tinerii vor primi un certificat de recunoaștere a eforturilor depuse, recunoscut la nivel internațional și vor lua parte la o ceremonie la care participă personalități din țară și din străinătate. Ceremoniile de la nivelul de Aur sunt găzduite de Majestatea Sa Margareta, Custode al Coroanei Române, patronul programului, la Palatul Elisabeta din București.

Fondat în anul 1956 de către Alteța Sa Regală Principele Philip, Duce de Edinburgh, la noi în țară, Programul se bucură de patronajul Majestății Sale Margareta, Custode al Coroanei Române, începând cu anul 2013.

De la lansarea oficială in 2013 a programului, Award a cunoscut o extindere rapidă - de la existența sa în țară până în prezent aproape 10.000 de tineri și 2.000 de adulți voluntari, cadre didactice și lucrători de tineret, au luat parte la program, descoperindu-și noi abilități și dezvoltându-le pe cele existente.

Detalii suplimentare: telefon Irina Sîrbu 0766/765.765 sau www.dofe.ro

Vizualizări: 631

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: