Lăsat liber după o serie de „țepe”

Un bărbat care în anii trecuți le-a dat de furcă anchetatorilor în mai multe dosare penale și care ultima dată a primit o condamnare de 7 ani, la Curtea de Apel Craiova, după ce Tribunalul Gorj decisese 11 ani de pușcărie pentru acesta, se pregătește să părăsească Penitenciarul Târgu Jiu, după ce instanța a admis o cerere de liberare condiționată a acestuia. Dumitru Neferu a fost încarcerat după ce în martie 2013 a fost condamnat definitiv la executarea celor 7 ani de pușcărie, asta în condițiile în care, în cazierul său, bărbatul mai are și alte pedepse dispuse de instanță pentru același gen de fapte.

El și-a înșelat partenerii de afaceri cât de mult a putut, ceea ce a și determinat judecătorii de la Tribunal să îi dea o pedeapsă exemplară, diminuată însă de colegii lor din Bănie, un complice al său, Cătălin Flavius Bodea beneficiind și el atunci de o reducere a pedepsei de la 10 ani la 4 ani, ulterior anchetatorii trimițându-l și pe acesta în judecată într-un alt dosar tot pentru înșelăciune cu file cec fără acoperire. Neferu a executat doar o parte din pedeapsa dispusă de instanțele de judecată, iar acum se pregătește să meargă acasă, verdictul magistraților pe această temă nefiind unul definitiv.

„Admite propunerea formulată de Comisia de propuneri pentru punerea în libertate condiţionată din cadrul Penitenciarului Tg-Jiu, privind pe condamnatul Neferu Dumitru. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Neferu Dumitru, aflat în executarea pedepsei de 7 ani închisoare, conform mandatului nr. 248/2015, emis de Tribunalul Gorj, în baza sentinţei penale nr. 130/2012. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, din care suma de 130 lei reprezentând onorariu avocatului din oficiu va fi suportată în avans din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, au decis magistrații gorjeni. 

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: