Laurenţiu Ciurel, demis de Ziua Minerului

Laurenţiu Ciurel a fost revocat, vineri, din funcţia de director general executiv al CE Oltenia, de către Consiliul de Supraveghere al companiei. Potrivit unui comunicat de presă, motivul revocării este nerealizarea criteriilor de performanţă asumate prin contractul de mandat. De asemenea, conducerea va fi asigurată de actualul Directorat, sub coordonarea lui Laurenţiu Ciobotărică, directorul Diviziei Financiare. Vineri, Laurenţiu Ciurel a mers tot pe varianta presiunii şi a declarat presei că, dacă va fi revocat, va da în judecată compania şi va sta acasă pe bani mulţi. Laurenţiu Ciurel a fost numit director în 2012, la propunerea PSD, iar în 2013 a fost selectat de o firmă de recrutare.

Consiliul de Supraveghere a decis revocarea lui Laurenţiu Ciurel, în urma unei analize a indicatorilor de performanţă pe care acesta trebuia să-i realizeze.

Ameninţări în faţa demiterii

De menţionat ar fi că Ciurel nu a respectat indicatorii încă de la numirea în funcţia de director, printr-un simulacru de examen de recrutare. În 2012 a redus substanţial profitul lăsat de fostul director Constantin Bălășoiu, iar în 2013 şi 2014 a avut pierdere din exploatare. Dar el s-a remarcat mai ales prin apropierea faţă de PSD, prin atitudinea avută faţă de salariaţi, în trei ani fiind nenumărate proteste în stradă pentru demiterea sa, şi prin problemele legate de diverse dosare penale. Deocamdată, Ministerul nu a prezentat public motivele demiterii, dar revocarea a provocat o adevărată euforie pe paginile de socializare. Angajaţii companiei scoteau în evidenţă că schimbarea acestuia s-a produs de Sf. Varvara, ziua Minerului şi ocrotitoarea acestora. Laurenţiu Ciurel s-a opus până în ultimul moment, ameninţând public cu procese. Propunerea de demitere a fost făcută de Fondul Proprietatea, acţionarul minoritar. În dimineaţa de vineri, Ciurel spunea că dacă va fi revocat va da în judecată şi va câştiga bani mulţi. „Voi acţiona în judecată şi voi sta acasă pe bani mulţi în cazul în care voi fi revocat”, a spus el la TV Sud. În fapt, ar putea câştiga salariul pe 12 luni, Ciurel susţinând de-a lungul timpului că primeşte puţin peste 5.000 de euro lunar.

Ciobotărică, interimar

Nu se ştie însă dacă acesta va mai continua să vină la serviciu, deoarece contractul de mandat prevede un preaviz de 90 de zile. Ciurel a mai spus că vor mai pleca şi alţii odată cu el. “Vor fi mai mulţi colegi care îşi vor depune mandatul şi nu numai din Directorat”, credea Ciurel înainte de revocare.

Consiliul de Supraveghere a anunţat că în locul lui Ciurel a fost numit, interimar, Laurenţiu Ciobotărică, director al diviziei financiare a CE Oltenia. El a ajuns la CE Oltenia în iulie anul acesta, în urma unui proces de selecţie derulat prin intermediul unei companii de head-hunting. Acesta a ocupat funcţiile de contabil şef, contabil şef regional şi director financiar adjunct al Distrigaz România între 2003 şi 2010, iar ulterior a deţinut aceeaşi funcţie la firma de instalări conducte distribuţie gaze Instal Service Technology din Măgurele, Ilfov. Acesta are o experienţă de 15 ani în sectorul energetic şi 17 ani în domeniul financiar.

Despre activitatea sa nu au apărut, până acum, prea multe informaţii. Potrivit unor surse din companie, el nu se ”adaptase” la noul Directorat. Aceleaşi surse spun că Ciurel şi echipa sa convocau şedinţe de Directorat mai ales când Ciobotărică lipsea din companie, atunci fiind luate cele mai multe decizii.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: