Laurian Stănchescu: Vreau să fac politică prin cultură

Laurian Stănchescu, scriitorul care şi-a făcut un ţel din repatrierea osemintelor lui Constantin Brâncuşi, este hotărât să candideze ca independent la Primăria Târgu Jiu, în anul 2016. Acesta este nemulţumit de faptul că nu a fost sprijinit de către autorităţi în demersurile sale. Ba mai mult, îi acuză pe şefii judeţului că ignoră tezaurul lui Brâncuşi. Stănchescu vrea să dea un exemplu politicienilor făcând politică prin cultură.

Rep.: De foarte multă vreme vă luptaţi ca osemintele lui Constantin Brâncuşi să fie repatriate. Aţi fost sprijinit în vreun fel de către autorităţi?

L.S.: Autorităţile nu m-au ajutat cu absolut nimic în demersurile mele. Trebuia să ne unim eforturile şi să facem ceva pentru Brâncuşi. Faptul că Gorjul are unul dintre cele mai mari tezaure de la nivel internaţional, lucru ignorat de autorităţi, mă determină ca în anul 2016 să iau o decizie.

Rep.: Despre ce decizie este vorba?

L.S.: Sunt hotărât să candidez pentru funcţia de primar al municipiului Târgu Jiu. În plus, sângele meu gorjenesc mă îndeamnă să fac acest lucru. Nu pot uita faptul că bunicul meu din Dragoteşti, erou de război, mă aducea o dată pe an la Hobiţa, cu carul, pentru a-i aduce un omagiu lui Brâncuşi. Bunicul meu avea un cult pentru pietrele lui Brâncuşi, aşa cum le spunea el.

Rep.: Din partea cărui partid veţi candida la Primăria Târgu Jiu?

L.S.: Voi candida ca independent pentru a da un echilibru vieţii politice din România. Vreau să fac ceva pentru ţara asta şi voi începe din Târgu Jiu. Am iniţiat o grupare culturală „Mişcarea culturală română” pe care o voi înregistra oficial în aceste zile. Din această grupare vor face parte oameni de cultură.

Rep.: De ce nu vă orientaţi spre vreo formaţiune politică?

L.S.: Clasa politică nu a învăţat absolut nimic în atâţia ani. Nici un politician nu ştie să facă politică prin cultură.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: