Lăutarii şi-au organizat propriul revelion

Au reuşit să intre şi ei în 2011, după ce, în primele ore ale anului au lucrat din greu pentru a-i distra pe alţii. Luni noaptea a venit şi rândul lăutarilor din Gorj să se distreze aşa cum nu au putut să o facă la cumpăna dintre ani. Pentru că în urmă cu aproape două săptămâni au lucrat pentru a-i bucura pe cei care le apreciază muncă, artiştii s-au reunit între ei la un local din Târgu Jiu şi s-au distrat aşa cum se pricep mai bine.

 Chiar şi-au făcut urări de genul „cine să trăiască, lăutarii să trăiască” şi, fără nici un fel de „concurenţă”, s-au distrat de minune. Şi-ar fi dorit ca în horele şi sârbele jucate cu foc să le fie alături şi artişti mai consacraţi, aşa cum s-a întâmplat anul trecut, numai că, de data aceasta, singura excepţie de la ansamblul „Doina GorjuluI” s-a numit Aurel Blondea, cel care a şi recunoscut că vine şi se distrează alături de lăutari la fel de bine ca alături de oricine altcineva. „O să facă şi cei de la Doina Gorjului revelionul lor şi o să fiu şi acolo. Ei nu au venit aici că unii se cred mai profesionişti, dar ştii cum e cu profesioniştii. Important este că în noaptea de revelion noi am muncit, am cântat, pentru că ne cere lumea, ne caută şi asta ne face o mare bucurie. Acum cât mai putem… să cântăm, că o să vină o vreme în care doar ne vom distra”, spune artistul.

Toată noaptea de luni spre marţi, artiştii s-au strâns în număr de peste 100 şi, de ieri, cu toţii pot spune că au intrat şi ei în 2011. „Eu de revelion am cântat la Rânca şi m-am distrat şi atunci de minune, dar atunci am fost la muncă. Aici sper că se vede şi se şi simte de către noi că distracţia este la maxim. Am venit, noi, artiştii, să petrecem acest revelion pentru că este singura ocazie în care putem fi toţi împreună. Până acum am jucat ca să îmi aduc aminte de tinereţe, dar la finalul programului voi şi cânta că tot noi ne şi cântăm unii altora”, a spus Maria Bosneanu. Ion Drăgan le-a urat şi el tuturor celor de la masă multă fericire şi bucurii în noul an, dar şi mai puţină ură, Elisabeta Vasile fiind cea care i-a scos pe lăutari la masă cu horele şi sârbele sale.

Strânşi de un constănţean…

Organizatorul întregii petreceri a fost, ca şi anul trecut, Gigi Vasile, un constănţean stabilit la Târgu Jiu, cel care a reuşit să îi mobilizeze pe lăutari şi să îi aducă la aceiaşi masă pentru o singură noapte pe an. „Invitaţii noştri sunt peste 100 şi provin din Constanţa, de la mine, de la Vâlcea, din Craiova şi, mai ales, din Târgu Jiu. Mai sunt colegi încă de venit, după miezul nopţii vor termina cântările acolo unde au chefurile şi mesele prin oraş şi îi aşteptăm printre noi cu drag”, a spus artistul. Petrecerea a fost una nemaipomenită, concertul fiind unul gratuit, deşi ar fi putut costa enorm dacă fiecare dintre artişti ar fi perceput tarifele din cursul anului. Unii dintre ei şi-au făcut şi bilanţul pe 2010, dându-şi seama că, în ciuda crizei, anul care s-a scurs nu a fost unul tocmai rău. Ionuţ Craioveanu nu a ezitat să ducă mâna la buzunar şi să scoată „cărămida” de bani de acolo, concluzia lui fiind că „e totul din belşug, avem lovele, maşini avem, barosani este”. În privinţa câştigurilor, acesta are o temere, aceea că „ne impozitează ăştia fără număr”. Cu sau fără prea mulţi bani în buzunare ori conturi, artiştii s-au distrat până în zori şi, astfel, au reuşit să intre în 2011 cu poftă de muncă şi dorinţa de a se revede şi în ianuarie anul viitor mai sănătoşi şi mai bucuroşi.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: