Lecţie de jurnalism şi activism româneşti

Se pleacă de la evenimentul: un bărbat din Feldioara şi-a ucis nevasta gravidă înjunghiind-o repetat cu o foarfecă şi apoi lovind-o cu un topor. Este o ştire reală. Din păcate.

Cum ar prezenta Antena 3 cazul dacă femeia din Feldioara ar fi fost rudă, parteneră de afaceri sau aliată politic a lui Dan Voiculescu:”Crimă monstruoasă într-un sat din judeţul Braşov: o femeie nevinovată, gravidă în 6 luni, a fost ucisă cu bestialitate de cel pe care cu greu îl putem numi <<omul>> din viaţa ei. Monstrul cu chip uman şi-a lovit necruţător victima cu o foarfecă de 28 de centimetri, după care a dat cu toporul în ea ca în baobab, lăsând-o fără suflare şi curmând, astfel, două vieţi.”

Cum ar prezenta Antena 3 cazul dacă bărbatul din Feldioara ar fi fost rudă, partener de afaceri sau aliat politic al lui Dan Voiculescu:”Incident cu urmări regretabile într-o comună din Braşov. Sătul să mai audă văicărelile interminabile ale consoartei care oricum îl şi înşela şi era, spun surse autorizate din vecini, o panaramă rea de gură, soţul ei, un stâlp al comunităţii locale, a vrut să-i aplice o binemeritată corecţie folosindu-se de o foarfecă mică, de copii, de aproximativ 4 centimetri. Aşa cum îi era obiceiul, nevasta omului a exagerat urmările bătăii primite, murind fără să ţină cont că îşi lasă bărbatul singur pe lume şi neoferindu-i şansa la viaţă propriului copil nenăscut.”

Cum ar vrea publicul doritor de imparţialitate şi echidistanţă să-i fie prezentat cazul: ”Crimă abominabilă săvârşită de un bărbat din Feldioara, Braşov, care şi-a înjunghiat soţia în timpul unei crize de gelozie. Deşi însărcinată în şase luni, trebuie precizat că victima nu era nici ea uşă de biserică. Conform surselor noastre, femeia îşi înşela frecvent soţul şi, când acesta venea târziu acasă de la birt, îl întâmpina cu comentarii negative, nelalocul lor, refuzând să-i pună ceva de mâncare. Soţul va fi judecat de tribunal, iar soaţa de Dumnezeu. Soţul şi cu soaţele – aceeaşi mizerie!”

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: