Legea ANI, modificată de deputaţi

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat, ieri, raport favorabil pentru modificarea legii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), iar principalul amendament acceptat stipulează că persoanele care deţin împreună cu familia sub 5% acţiuni la o societate nu trebuie să mai declare contractele cu statul.

"Legea s-a modificat în sensul în care contractele cu autorităţi publice nu mai trebuie declarate dacă persoanele respective au acţiuni sub 5% în societăţi pe acţiuni. E o reglementare tehnică pe care noi o considerăm că e bine venită pentru că altfel se puteau crea interpretări din perspectiva unor contracte pe acţiuni în procesele de privatizare în masă sau alte acţiuni pe care un titular le deţine prin cumpărarea la bursă. Dacă o persoană deţine peste 5% acţiuni împreună cu familia, nu singur, trebuie declarate", a precizat secretarul general al ANI, Horia Georgescu, care a participat la şedinţa Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor. Un alt amendament acceptat la modificarea legii ANI prevede posibilitatea transmiterii în format electronic a declaraţiilor de avere şi de interese cu semnătură electronică.

"Urmărim să reducem în primul rând costurile de procesare a declaraţiilor, pe portalul agenţiei sunt peste 2,5 milioane, vine şi anul electoral când se triplează numărul. Cred că este o îmbunătăţire care va face diferenţa în activitatea ANI", a explicat Georgescu.

ACORD
Potrivit preşedintelui Comisiei juridice a Camerei, Daniel Buda, amendamentele acceptate la acest proiect de lege au fost convenite cu ANI.
Raportul Comisiei juridice asupra modificării legii ANI va intra în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, primul for sesizat cu acest proiect, urmând ca apoi să meargă la Senat, Cameră decizională în acest caz.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: