Legea așteptată de mineri, amânată din cauza unui condamnat

Proiectul de lege care ar fi permis pensionarea mai devreme a minerilor și energeticienilor care lucrează în condiții deosebite a fost marți pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților, dar nu s-a mai ajuns la vot. Totul din cauză că ședința a fost suspendată pentru salvarea postului unui deputat condamnat, susține președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu.

"Am susținut în plenul Camerei Deputaților proiectul care îi ajută pe mineri să se pensioneze mai devreme, chiar dacă nu eu l-am inițiat.

Dar proiectul nu va fi votat astăzi, așa cum ar fi trebuit, pentru că ședința a fost suspendată. De ce? Pentru a-și promova un condamnat penal, care și-ar fi pierdut mandatul și ar fi pierdut, deci, un vot la moțiune.

Condamnații sunt mai importanți pentru PSD decât problemele minerilor.
Le-am spus colegilor istoria acestui proiect, respins, apoi readus în comisie și corectat, fiind practic un proiect asumat de membrii Comisiei de Muncă.

Am spus de la început că important este să fie adoptat un proiect care să-i ajute pe angajații din CEO, indiferent cine este inițiatorul. Când sunt condiții grele de muncă, atunci când oamenii mor la serviciu sau nu apucă să se bucure de pensie, nu stai să analizezi culorile politice", susține Vîlceanu într-o postare pe pagina de socializare.

În câteva zile începe campania electorală pentru alegerile prezidențiale, iar liderii sindicali din minerit și energie cred că parlamentarii nu vor mai trece pe la serviciu până după sărbători.

Vizualizări: 4,369

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: