Legea porcului, revolta românului. Primar: ”Cred că ei fac parte din categoria porcului!”

Vestea că românii nu mai pot crește mai mult de 5 animale în gospodării îi irită pe fermierii din mediul rural și nu numai. Legea porcului a fost deja votată în Senatul României, iar dacă un cetățean are cu un animal mai mult decât limita impusă, amenda este usturătoare, fiind vorba despre 5000 de lei.

Primarul din Bengești-Ciocadia, Victor Geogia, spune că această lege este una aberantă. ”Cei care au decis s-o voteze fac parte din categoria porcului” spune revoltat Geogia.

”O lege mai aberantă ca aceasta nu am auzit niciodată până la vârsta mea și cine s-a gândit să o aprobe, cred că ei fac parte din categoria porcului. Nu este posibil să mâncăm carne infestată adusă din străinătate în loc să o mâncăm pe a porcului nostru, crescut în gospodărie. Așa ceva nu credeam că o să aud din partea unor români pe care i-am trimis în Senat. Rușine să le fie. Noi de aia muncim, să mâncăm sănătos, nu toate prostiile pe care ni le bagă pe gură Uniunea Europeană. Trebuie să revină cu picioarele pe pământ, nu mai este mult și vin alegerile. Nu se poate așa ceva. Niciun țăran nu va accepta așa ceva”, a spus Victor Geogia, la Radio Infinit.

Și primarul din Padeș este de aceeași părere. ”Este aberant. Oamenii de la țară sunt învățați să crească porci. Dacă o femelă face 10 purcei, ce fac? Vin să primească de 10 ori amendă? Nu este normal să mănânci porci din Spania sau Ungaria care sunt crescuți cu pufuleți din plastic. Oamenii nu acceptă așa. Cred că se va ajunge la o revoltă, garantat 100%”, a spus Mihăiță Troacă.

Edilul din Turburea, Ion Bârcă, spune că este o lege greșită. ”Este o lege cam greșită. Poporul român nu a fost unul care să meargă mereu la magazin pentru alimente. Este o măsură cam dură, ar trebui să se mai gândească. La țară nu va ține nimeni cont de măsurile lor pentru a intra în cotețul porcilor. Cei din Parlament sunt puțini cam paraleli cu viața de la țară”, a spus Bârcă.

Vizualizări: 3,135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: