Leiders a vizitat carierele din bazinul Motru. Ce impresie a lăsat!

Directorul de origine germană din cadrul CE Oltenia, Klaus Leiders, a vizitat miercuri, 31 august, carierele CE Oltenia din bazinul Motru. Şi de această dată a fost însoţit de soţia sa, care fost prezentă în carieră, tot pe post de translator. După vizita în cariere, acesta a lăsat o impresie bună, demonstrând că ştie despre ce este vorba în minerit, dar a plecat dezamăgit de starea în care arată unităţile de carieră din Gorj.

Klaus Leiders, directorul Diviziei Strategie Dezvoltare a CE Oltenia, a vizitat carierele Roșiuța și cariera Lupoaia. A discutat cu șefii carierelor despre problemele cu care se confruntă și de necesitățile pe care le au. Klaus Leiders a rămas surprins de modul în care arată unitățile miniere, fiind obișnuit cu utilaje performante de exploatare a cărbunelui și cu mai bune condiții de lucru. La final, toţi cei prezenți la întâlnirea cu șeful din CE Oltenia s-au arătat mulțumiți de modul în care acesta a discutat cu ei dar și de deschiderea pe care a avut-o față de problemele cu care se confruntă carierele.

Însoţit de primarul din Motru

Și primarul din Motru, Gigel Jianu, l-a însoțit în unitățile miniere. Până acum două luni, Jianu era inginer de producţie la Cariera Roşiuţa. Primarul motrean i-a cerut să urgenteze procedurile pentru ca în patrimoniul municipiului să ajungă clădirile fostelor mine Roșiuța și Horăști, în care de mulți ani nu se mai desfășoară activitate și care se degradează pe zi ce trece. "Am insistat la domnul Roșca să particip la această întâlnire pentru că și eu am câteva probleme pentru comunitate și am găsit mare deschidere la domnul Leiders. Am vorbit despre terenurile și clădirile care ne interesează. Le-am arătat, le-am vizitat și am convingerea că voi avea tot sprijinul pentru a intra în posesia, într-un fel sau altul, a acestor terenuri și clădiri ca să putem să oferim posibililor investitori ceva și să creăm locuri de muncă în zona Motru", a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.       

Klaus Leiders s-a angajat în fața celor prezenți că va încerca să rezolve din problemele cu care se confruntă carierele CE Oltenia. "I-au fost prezentate problemele cu care se confruntă oamenii din minerit, care este situația actuală, și-a notat tot, iar când va ajunge la Târgu Jiu le va pune pe hârtie. Mi s-a părut că are o foarte mare deschidere pentru a rezolva problemele semnalate de conducerile din minerit și cele ridicate de mine, în calitate de primar", a mai spus primarul municipiului Motru. 

Vizualizări: 9,755

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: