Gorjeni celebri, pe lista datornicilor ANAF

Câţiva gorjeni celebri se află pe lista datornicilor la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), publicată luni. Este vorba despre Ionuț Caragea, fiul fostului comandant al Poliției și viitor ginere al lui Laurențiu Ciurel, omul de afaceri Viorel Cremeneanu sau fostul viceprimar Iulia Vână. Pe listă este și procurorul Laurențiu Grecu, cu peste 1.000 de lei.
Pe lista ANAF, la nivel național, se află aproape 200.000 de persoane, unele din acestea având datorii de milioane de lei. Dintre aceștia, peste 2.000 provin din Gorj, cei mai mulți fiind din Târgu Jiu, aproape 900.
Datorii de sute de mii de lei
Omul de afaceri Viorel Cremeneanu și fiul său, Mădălin, implicat într-un dosar penal cu judecătoarea Mirela Popescu, se află pe această listă a datornicilor. Viorel Cremeneanu datorează la stat 14.152 de lei, iar fiul său, Mădălin, aproape 14.000 de lei. Fostul viceprimar Iulia Vână datorează statului suma de 1.628 de lei. Președintele PNTCD Gorj, candidat la Primăria Târgu Jiu, Matei Catrinoiu, are și el o datorie de 178.290 de lei. Notarul Nicolae Popescu Bejat se află și el pe lista ANAF cu o datorie de aproape 220.000 de lei.
Iulia Vână, fostul viceprimar de Târgu Jiu, are de achitat la Finanțe 1.600 de lei. Procurorul Laurențiu Grecu este pe lista ANAF Motru cu o datorie de 1.063 de lei. Actorul Marian Negrescu, directorul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu, datorează bugetului de stat suma de 37.939 de lei. Fostul primar din Padeș, Mihăiță Troacă, este și el pe listă cu peste 7.000 de lei.
Caragea Jr, probleme cu executorii
Datorii de peste 10.000 de lei are și Ionuț Caragea, fiul fostului comandant Viorel Caragea. Caragea Jr va deveni ginerele lui Laurențiu Ciurel, fostul director al CE Oltenia, nunta fiind programată pentru data de 18 iunie.
Ionuț Caragea are și câteva procese pe rol, finalizate cu executarea, pentru eliberarea unor bilete la ordin pe care nu le-a acoperit. Aceste procese nu sunt doar în Târgu Jiu, ci și în țară. De exemplu, în octombrie 2015, Judecătoria Buzău a admis cererea de executare formulată de SC AGRINVEST SRL împotriva lui Ionuț Caragea PFA. La Judecătoria Târgu Jiu, alt proces, altă pierdere, cu firma PRESTOSCAV TRUCK SRL-D. De această dată, Caragea a emis un bilet la ordin pe 24 septembrie 2014, dar din nou nu au fost banii în cont. Între timp, pe numele acestuia au fost emise mai multe decizii de executare.

Vizualizări: 5,460

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: