Liberalii îşi dau doi viceprimari afară din partid

Doi viceprimari liberali din Gorj sunt doar la un pas de excludere din PNL, pe motiv că au votat împotriva partidului. Este vorba despre viceprimarii comunelor Scoarţa şi Logreşti.

Excluderea celor doi viceprimari este doar o chestiune de timp şi proceduri. Cei doi viceprimari vizaţi sunt Gheorghe Babalâc, viceprimarul din Scoarţa, şi Elena Amza, viceprimarul localităţii Logreşti. Cei doi sunt acuzaţi de conducerea PNL Gorj că au votat de mai multe ori împotriva partidului. Fără să fi fost întrebat ceva, Dian Popescu spune că nu s-a luat decizia demiterii celor doi din alte motive, care să aibă la bază solicitări ale partenerilor din Uniunea Social Liberală. Este strict decizia lor. „Viceprimarul comunei Scoarţa va fi demis din partid. S-a demarat procedura demiterii sale, dar mai are câteva căi de recurs, deoarece procedura nu a fost finalizată. În aceeaşi situaţie se află şi viceprimarul din Logreşti, care de asemenea este vizată spre demitere. Cei doi au votat în nenumărate rânduri împotriva Partidului Naţional Liberal, ceea ce nu este permis. Aşa se va întâmpla şi cu alţi viceprimari sau consilieri care procedează în acest fel. Nu vom permite ca oamenii noştri să voteze împotriva noastră. Vreau să vă spun că aceste decizii au la bază doar aceste considerente şi nu altele care au legătură cu noua alianţă încheiată cu partenerii noştri politici”, susţine Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj.

Viceprimarul din Scoarţa susţine că votul său nu a fost unul împotriva partidului, ci a votat pentru cetăţeni şi interesele acestora. Gheorghe Babalâc îl crede vinovat pe primarul Cotârlău de toate acuzele care i se aduc şi susţine că sunt acuze mincinoase. „Domnul primar crede că vreau să-i iau locul, ceea ce nu este adevărat. Nici nu m-am gândit să candidez la primărie vreodată. Mai spune că am votat împotriva sa, dar nu este adevărat. Eu am votat în interesul oamenilor. A propus să nu mai ţinem îngrijitori pentru bătrâni în Scoarţa. Păi nu se poate aşa ceva. Le luăm săracilor bătrâni craca de sub picioare?. A mers cu fel de fel de minciuni la partid. Eu am încercat să vorbesc cu domnul Dian Popescu, dar nici nu a vrut să audă. Voi profita de toate căile pe care le am ca această excludere să nu aibă loc”, spune viceprimarul Babalâc.

Cât priveşte situaţiei viceprimăriţei din Logreşti, Elena Amza, aceasta nici măcar nu a luat la cunoştinţă intenţiile liberalilor gorjeni de a o exclude din partid. Odată cu excluderea celor doi membrii liberali din partid, aceştia vor pierde şi funcţiile de viceprimari din localităţi.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: