Liceeni, chestionați despre bacalaureatului de anul viitor

Nici nu a început bine examenul de bacalaureat, că mii de elevii gorjeni trebuie să își dea cu părerea asupra modului în care va fi structurat examenul de bacalaureat în anul viitor. În cele două zile rămase până la terminarea anului școlar, mii de liceeni vor trebui să răspundă unor chestionare elaborate de  Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului în acest sens. Acestea au ajuns în școli și sunt destinate inclusiv părinților.

Elevii care sunt în clasa a IX-a, a X-a și a XI-a decid structura examenului de bacalaureat din 2013. Acest lucru se întâmplă exact în ultimele zile de școală și chiar în perioada examenului de bacalaureat. Inspectoratul Școlar Județean Gorj a trimis în toate liceele din județ chestionarele primite de la Ministerul Educației și care trebuie completate pe ultima sută de metri de mii de liceeni. Nu sunt scoși din calcul nici părinții elevilor, care au un rol important în stabilirea unui nou tip de bacalaureat. La rândul lor își vor da cu părerea pentru ca acest examen, care le dă bătăi de cap absolvenților, să fie unul accesibil. Mai exact, în urma completării celor două chestionare se va stabili dacă anul viitor se va susține un bacalaureat diferențiat, în funcție de profil. În chestionarul destinat elevilor se pornește de la structura examenului de bacalaureat aflat în vigoare în anul 2012 și probele pe care trebuie să le susțină elevii pe cele trei filiere, teoretică tehnologică și vocațională. Elevii trebuie să răspundă la șase întrebări, cum ar fi specializarea pe care o urmează în prezent, dacă sunt de acord ca din 2013 acest examen să se deruleze exact ca în momentul de față, dacă vor să susțină o probă practică specifică profilului. De asemenea, aceștia sunt rugați să menționeze observații sau sugestii pentru examenul de bacalaureat de anul viitor. Chestionarul pentru părinți este asemănător.

TERMEN

Chestionarele vor fi arhivate la nivelul unității de învățământ pentru un an. ”Chestionarele le-am trimis în școli și urmează să fie trimise la Minister până pe 26 iunie”, spune Ion Ișfan, inspectorul școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Pentru prima dată aceste chestionare au fost aplicate elevilor din capitală, care, spre surprinderea tuturor, au susținut actuala formă a examenului de bacalaureat.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: