Liceenii din Târgu Jiu speră să nu se prelungească greva din școli: „Ne-ar strica viitorul”

Emoții de două ori pentru elevii din anii terminali din Târgu Jiu. Pe de o parte pentru că au participat, marți seara, la festivitatea de absolvire organizată pe Stadionul Municipal deși nu mai aveau vreo speranță că întâlnirea va mai avea loc. De cealaltă parte, emoțiile sunt generate de incertitudinea din școli. Nici elevii, nici profesorii nu știu cât va mai continua greva și dacă examenele naționale riscă să fie amânate.

 

A fost prima seară de festivități pe Stadionul Municipal. Evenimentul a devenit tradiție, în Târgu Jiu, de cinci ani, dar liceenii nu mai sperau să se bucure de el. „Nu mă așteptam să mai aibă loc mai ales cu greva și cu situația din școli, dar ne-am bucurat mult că am putut să ne mai întâlnim cu toții, cu colegii, cu doamna dirigintă. Oricum, ne vom mai întâlni pentru că trebuie să ne încheie mediile și sperăm ca asta să se întâmple repede, să nu ne fie pus în pericol viitorul”, a declarat unul dintre liceenii prezenți la eveniment.  „Eu sper să nu se prelungească greva, să putem da examenele și să mergem la facultatea la care am visat. Eu vreau să merg la Academia de Poliție, de exemplu, și m-ar încurca să nu pot da BAC-ul la timp pentru că avem calendare de care să ne ținem. Am mai făcut și meditații în acești ani ca să obțin o medie bună la admitere”, a spus un alt licean.  

 

Chiar dacă sunt în grevă, diriginții au fost alături de copiii pe care i-au avut în grijă la clasă în ultimii patru ani. „Suntem în grevă, dar am vrut să fim aproape de ei în aceste momente speciale. Și noi ne dorim ca protestul să se încheie la fel de mult ca ei și să nu fie afectați în niciun fel. Dar cum noi îi susținem pe ei, și ei ne susțin demersul nostru”, a mărturisit o dirigintă.

 

“E o perioadă dificilă pentru toți. Și pentru profesori, și pentru elevi, dar mă bucur că, în seara aceasta, toți sunt prezenți la aceste festivități. Toți diriginții sunt prezenți. Este o activitate extrașcolară. Nu este inclusă în calendarul școlar. Este o activitate pe care noi  o pregătim de trei luni împreună cu unitățile de învățământ și era păcat ca acești copii să nu se poată bucura de o festivitate care le este dedicată”, a transmis municipalitatea.

Galerie foto





Vizualizări: 611

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: