Liceu jefuit de patru tineri

4 tineri sunt cercetaţi de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, fiind suspectaţi că, pe timpul nopţii, au pătruns prin efracţie în magazia unui grup şcolar din municipiul Târgu-Jiu, iar de aici au sustras paturi şi componente metalice ale acestora. Bunurile sustrase au fost recuperate şi restituite unităţii prejudiciate.

 

În data de 11.12.2011, ora 23:40, Poliţia municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, de către M.M., paznic la un grup şcolar din municipiu, despre faptul că persoane necunoscute au sustras dintr-o magazie a instituţiei de învăţământ, 20 de paturi metalice.

La faţa locului au ajuns imediat poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Târgu-Jiu. De asemenea, la scurt timp după apel, în timp ce efectuau verificări în zonă, poliţiştii Serviciului de Intervenţie Rapidă Gorj, au depistat la intersecţia străzilor Tismana şi Cireşului, 3 tineri, care nu au fost în măsură să îşi justifice prezenţa. Cei trei tineri, G.P.M., de 20 ani, G.O.C., de 23 ani şi G.N., de 21 ani, toţi din municipiul Târgu-Jiu, judeţul Gorj, au fost conduşi la sediul Poliţiei municipiului Târgu-Jiu pentru continuarea cercetărilor.

Pe parcursul anchetei s-a constatat că, în dimineaţa zilei de 11 decembrie a.c.,  suspectul G.N., „un cunoscut” al poliţiştilor, s-a deplasat cu o căruţa la grupul şcolar, iar de aici a sustras un număr de 45 capete de pat şi 10 bucăţi de ţeavă. Bunurile le-a încărcat în atelajul cu tracţiune animală, iar ulterior le-a vândut unei persoane din cartierul Meteor, R.D., de 37 de ani, pentru suma de 300 lei.

În cursul aceleiaşi zile, suspectul G.N., aflându-se într-un bar amplasat pe str. Luncilor, s-a întâlnit cu ceilalţi trei tineri, G.P.M., G.O.C. şi B.I.A. . Cu această ocazie, suspecţii au hotărât să revină pe timpul nopţii, la acea magazie pentru a mai sustrage şi alte bunuri. Astfel, suspecţii au pătruns în acea magazie şi au sustras un număr de 19 paturi metalice pe care le-au încărcat într-o căruţa.

De aici, le-au transportat şi comercializat suspectei R.D., de 37 de ani, pentru suma de 315 lei. Conform înţelegerii, în jurul orelor 23:20, cei patru au revenit la unitatea şcolară. Nu au mai reuşit să sustragă alte bunuri, întrucât au fost observaţi de către paznicul de serviciu care a sesizat Poliţia cu privire la cele întâmplate.

Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au recuperat bunurile sustrase, valoarea acestora fiind estimată la suma de 1.000 de lei.

De asemenea, în data de 12.12.2011, poliţiştii au emis pe numele suspectului G.N., ordonanţă de reţinere pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, iar ulterior l-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj.

Poliţiştii continuă cercetările pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare a fiecăreia dintre persoanele implicate.

Biroul de presa IPJ Gorj

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: