Licitaţia pentru transportul cărbunelui, reluată după ancheta DNA

Contractul CE Oltenia cu CFR Marfă va fi prelungit până la finalizarea anchetei DNA. Directorul companiei energetice, Laurenţiu Ciurel, a declarat presei că la audierile de la DNA, de luni, a dat o declaraţie în calitate de martor şi a asistat la certificarea unor documente.

Directorul Ciurel a declarat că, cel mai probabil, licitaţia pentru transportul cărbunelui pe calea ferată va fi făcută după încheierea anchetei în care Gruia Stoica a fost arestat preventiv pentru că ar fi încercat să dea 3 milioane de euro şpagă pentru a fi declarat câştigător. Asta înseamnă că CFR Marfă rămâne în relaţii contractuale cu CEO.

Directorul Ciurel a mai spus că această anchetă pune o pată neagră pe CE Oltenia şi afectează procesul de listare al companiei. „Indiferent ce ai spune în favoarea ta, ceva totuşi rămâne. Vom face eforturi să aducem lucrurile pe un făgaş normal. Practic, nu am avut niciun fel de implicare în această acuză de cumpărare de influenţă. Nu a fost treaba noastră, a fost între alte două companii şi nu suntem implicaţi“, a declarat el.

Şi anul trecut, numele CE Oltenia a apărut într-un alt dosar instrumentat de DNA, ce s-a lăsat cu condamnare. Este vorba despre aranjarea unui contract de vânzare de energie de la Hidroelectrica, unde şpaga era de 1, 4 milioane de euro, iar printre cei care au făcut trafic de influenţă s-a aflat şi Ioan Mihăilă, fost membru în Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: