Licitație la Mătăsari pentru reabilitarea unor străzi

Autoritățile locale din Mătăsari au în derulare o licitație pentru contractarea unei firme care să asfalteze străzile care au fost afectate de lucrările de introducere a reţelelor de apă şi canalizare.

Modernizarea celor două rețele, de apă și canal, este efectuată de o firmă din județul Vâlcea, SC Govora SRL. Investiția pentru reabilitarea rețelei de apă potabilă este finanțată din bugetul local al comunei Mătăsari și se ridică la circa 2 milioane de lei. Banii sunt utilizați pentru modernizarea rețelelor de apă pentru satul Mătăsari şi zona blocurilor, în totalitate. Investiția privind reabilitarea rețelei de canalizare are o valoare de aproximativ 2 milioane de lei, bani guvernamentali, asigurați prin Ministerul Dezvoltării.

Primarul Gheorghe Gașpăr spune că lucrările sunt în grafic şi se desfășoară simultan. „Lucrările pe prima zonă sunt aproape de finalizare. Începe montarea branșamentelor la blocurile din zona 1, pentru ca fiecare cetățean să aibă apometru. După aceea, vom trece la cealaltă zonă, de cealaltă parte a drumului județean. Lucrările vor trebui încheiate în 2018, conform contractului”, a declarat Gheorghe Gașpăr, primarul comunei Mătăsari. 
Pentru a introduce noile rețele de apă și canal, anumite sectoare de drum au fost afectate. Dar străzile nu vor rămâne pline de gropi, spune primarul din Mătăsari. „În această perioadă organizăm o licitație pentru asfaltarea zonelor afectate de lucrările la apă și canalizare. Procedura a fost declanșată și cred că în cel mult o lună va fi desemnat și câștigătorul. Executantul lucrărilor va reface străzile în ambele zone în care se derulează investiții”, a mai spus primarul Gheorghe Gașpăr.

Galerie foto



Vizualizări: 2,061

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: