Licitaţie pentru exproprierile de la Pinoasa şi Roşia

Complexul Energetic Oltenia oferă circa 200.000 de lei pentru contractele de întocmire a documentaţiilor cadastrale în vederea realizării exproprierilor necesare extinderii carierelor Pinoasa şi Roşia Jiu. Contractul a fost împărţit în două loturi. Cei mai mulţi bani, circa 140 mii lei, sunt alocaţi pentru întocmirea celor 550 de documentaţii cadastrale la Pinoasa. Este vorba de o suprafaţă de 178,6 hectare. Terenurile agricole şi silvice se află pe raza comunelor Cîlnic şi Fărcăşeşti.

Pentru Cariera Roşia Jiu se vor întocmi doar 200 de documentaţii cadastrale, proprietăţile aflându-se pe raza comunei Fărcăşeşti. Exproprierile sunt necesare pentru extinderea fronturilor de lucru.

Durata contractului este de un an, firmele interesate putând depune oferte până pe data de 19 august. „Etapele ce trebuie parcurse în prestarea serviciului sunt: întocmirea şi avizarea documentaţiei pentru înscrierea în cartea funciară; solicitarea de la UAT a planurilor parcelare pentru imobilele care fac parte din coridorul de expropriere, avizate de către OCPI; identificarea pe teren a proprietăţilor supuse exproprierii; identificarea proprietarilor şi a titularilor de drepturi reale asupra imobilelor; identificarea, după caz, a construcţiilor situate pe terenurile menţionate mai sus, a proprietarilor acestora şi a altor titulari de drepturi reale cu privire la aceste construcţii; efectuarea de ridicări topografice necesare întocmirii documentaţiilor cadastrale; întocmirea şi avizarea documentaţilor cadastrale individuale pentru imobilele expropriate; realizarea tuturor demersurilor pentru întocmirea documentaţiilor cadastrale şi imobilelor afectate de coridorul de expropriere, ce se găsesc atât în coridor, cât şi în afara acestuia şi asigurarea oricăror alte servicii specifice acestei etape, la solicitarea expresă a beneficiarului”, potrivit caietului de sarcini.

Vizualizări: 1,784

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: