Grevă generală în septembrie. "Vom începe cu 6-7.000 de oameni"

Se anunță o toamnă cu proteste la Complexul Energetic Oltenia. Sindicaliștii spun că vor scoate în stradă mii de mineri dacă nu se va găsi o soluție de sprijinire a companiei din Gorj. Pichetări vor fi făcute și la București, mai susțin liderii de sindicat, care s-au înțeles să contureze împreună un calendar de proteste din septembrie.

Liderii de sindicat anunță că nu mai stau cu mâinile în sân. Din septembrie, vor face proteste dacă nu va fi realizată acea schemă de sprijin promisă de luni bune de guvernanți. Sindicalistul Bogdan Bejinaru a explicat, la Gorj TV, că vor fi făcute pichetări la Târgu Jiu, dar și la București. „Paharul e deja plin. Mai lipsește o picătură. La începutul lunii septembrie, dacă această schemă de ajutor nu se va materializa, vom face programul pentru pichetări. Sigur se va ajunge la așa ceva la cum se mișcă treburile. Lupta e pentru cine pune director în niciun caz de ce îi trebuie acestei companii. Vor fi pichetări și la București, vom merge câte 50-100 acolo. Până acum n-am stabilit încă nimic”, a spus Bejinaru.

Toate sindicatele din companie ar agrea ideea unor proteste ample din septembrie. În primă fază, câteva mii de mineri și energeticieni, de la toate organizațiile sindicale, ar putea fi aduși în Piața Prefecturii din Târgu Jiu. „Prima propunere de ieșit în stradă a fost făcută de mine. M-a susținut Manu Tomescu. Au mai fost câțiva colegi care m-au susținut. Nu au vrut președinții de sindicate și vicepreședinții, au cerut o perioadă de răgaz ca să lucreze în liniște cei de la Guvern, dar nu se mai acordă niciun răgaz. Toată lumea e de acord să facem mișcări în luna septembrie. Dacă nu ajungem la nicio treabă palpabilă, urmează insolvența, nu mai e cale de întoarcere. Dacă federațiile vor rămâne așa unite cum sunt acum, putem începe direct cu 6-7.000 de oameni în Piața Prefecturii. Am mai avut un miting comun acum 3-4 ani și au fost peste 7.000 de oameni în Piața Prefecturii. Vorbim de situația celor care rămânem, pierderea este care este, am  solicitat situație financiară reală, nu s-a dat. Va fi grevă generală, cu notificări, organizată de sindicate”, a mai spus Bogdan Bejinaru.    

Vizualizări: 4,666

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: