Supraveghetori ai CE Oltenia, revocați și renumiți în aceeași zi

Corpul de control al premierului Viorica Dăncilă a găsit nereguli nu numai în ceea ce privește selectarea membrilor Directoratului Complexului Energetic Oltenia, ci și în ceea ce privește Consiliul de Supraveghere. Neregula depistată este însă ceva mai veche, din 2015, când CS-ul de atunci a fost revocat pentru neîndeplinirea indicatorilor de performanță.

În aceeași zi în care șapte membri ai CS erau revocați, doi dintre aceștia erau desemnați pentru a face parte din noul Consiliu de Supraveghere. Cei doi sunt Georgiana Porumbel și Alin Chițu. Controversata decizie a fost luată de Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor.

Mai multe nereguli au fost găsite în privința Directoratului CE Oltenia, Raportul menționând că însuși președintele Sorin Boza a fost selectat cu încălcarea legii, nefiind pe lista scurtă întocmită de un expert independent. Corpul de control a dat o listă scurtă formată din două persoane, dar Boza a declarat la un post de radio că a fost pe lista scurtă formată din trei persoane. (M.M.)

Vizualizări: 2,989

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: