Manu Tomescu: Guvernanții ne ascultă când ne văd în stradă

Tot mai multe sindicate din cadrul Complexului Energetic Oltenia sunt convinse să-și dea mâna și să declanșeze proteste din toamnă. Minerii și energeticienii sunt convinși că vor fi luați în calcul de guvernanți abia după ce vor recurge la conflicte de muncă.

Din ce în ce mai mulți sindicaliști anunță că, din septembrie, vor avea loc proteste ample. În limita legii însă, liderii de sindicat promit să scoată oameni în stradă pentru a-i presa pe guvernanți să se aplece și asupra problemelor din minerit și energie.

Termenul limită acordat politicienilor aflați la putere este luna septembrie. Dacă nu vor fi luați în calcul, minerii sunt deciși să recurgă la mișcări de protest. Mii de oameni au anunțat că vor protesta în Piața Prefecturii din Târgu Jiu. “Eu tot timpul voi cere proteste. Nu este ședință sau conferință în care să nu le cer președinților de sindicate, de federații, să avem acțiuni  sindicale mai ferme, mai evidente. Atât cât ne permite legea. Tot timpul sunt considerat populist, raportându-mă la colegii mei, în interiorul federației. Am avut discuții, le-am reproșat: Băi, fraților, haideți să facem ceva pentru că se vede clar că guvernanții și politicienii nu știu să ne asculte decât când ne văd în stradă”, a spus Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului “Energia” Rovinari, la TV Sud.

Pe lângă problemele privind condițiile grele în care muncesc, vârsta înaintată la care sunt nevoiți să iasă la pensie, echipamente puține și fronturi de lucru tot mai mici, liderii de sindicat așteaptă ca Guvernul să ajute Complexul Energetic Oltenia să achite certificatele de dioxid de carbon care atârnă greu de gâtul companiei mai ales că prețul lor a explodat. Mulți sindicaliști au atras atenția că, în lipsa unei scheme de sprijin, compania poate apuca drumul insolvenței.

Vizualizări: 1,165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: