Licitaţie pentru hala din Piaţa Centrală

Hala din Piaţa Centrală, construită pentru pieţarii care s-au plâns că vând marfa în frig, stă cu lacătul pe ușă. Nu este folosită, iar comercianţii își desfășoară activitatea în aceleași condiţii. Cu riscul ca marfa să le îngheţe pe tarabe, aceștia refuză să se mute în piaţa modernă de teamă că rămân fără clienţii.

Pentru că noua construcţie nu este folosită, autorităţile caută soluţii. Piaţa este modernă, încălzită, are mese, grupuri sanitare și spaţii pentru depozitare. Pentru această investiţie, municipalitatea a cheltuit aproximativ două milioane de lei, bani din bugetul local. La aproape patru ani de la recepţia investiţiei, autorităţile vor să o închirieze. „Comercianţii din Piaţa Mare au semnat că nu vor să intre în hală. Noi am încercat să-i convingem. Hala închisă a fost realizată la cererea dumnealor. Acum, de investiţie se ocupă Direcţia de Patrimoniu”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul Edilitara Târgu Jiu.

La sfârșitul acestei luni, hala va fi închiriată pe zece ani. Preţul de pornire este de 8.000 de euro pe lună. „Studiul de oportunitate a fost însușit de Consiliul Local. Pe 25 ianuarie a fost programată licitaţia pentru închirierea halei pe o perioadă de zece ani”, a explicat Anamaria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu. (M.M.)

Vizualizări: 1,406

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: