Au închis şcoala după o bătaie între eleve

Conducerea Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu a închis una dintre porţile de acces în curtea unităţii de învăţământ. O bătaie între eleve a determinat luarea unei asemenea măsuri.

Elevii și părinţii au fost înştiinţaţi că accesul în şcoală se poate face, începând din 15 ianuarie, doar pe la poarta din Calea Eroilor. Intrarea din spate a fost închisă. „Motivul este lipsa securităţii acelei intrări, pentru că avem doar un agent de pază care poate supraveghea doar intrarea din strada Eroilor. Au avut loc câteva incidente înainte de vacanţa de iarnă și pentru a asigura securitatea unităţii și siguranţa elevilor, până când vom avea posibilitatea angajării celui de-al doilea agent, o să rămână închisă”, a declarat Anca Bouleanu, directorul adjunct al școlii.

Măsura a fost instituită după ce elevi de la alte instituţii de învăţământ au intrat în şcoală și au făcut scandal. Patru tinere au intrat pe baza sportivă, în timpul pauzei, și au avut altercaţii cu alte eleve din școală. În acest caz a fost sesizată poliţia.

„Nu facem cu rea voinţă”

La Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” studiază 1.300 de elevi. Angajarea unui nou portar va fi luată în discuţie abia după aprobarea bugetului pe anul în curs, mai spune conducerea unităţii. „Trebuie să aibă răbdare o lună, probabil, pentru a putea angaja un al doilea agent de pază. (...) Eu răspund de copii. Toată lumea m-ar omorî dacă se întâmplă ceva. Numai așa pot răspunde, având siguranţa și controlul celor care intră și care ies din școală. Nu facem cu rea voinţă”, a precizat Aurel Popescu, directorul școlii.

Galerie foto



Vizualizări: 4,966

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: