Licitație pentru lucrări suplimentare de restaurare la Mănăstirea Tismana 

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului scoate la licitație o serie de lucrări suplimentare de restaurare la Mănăstirea Tismana, după ce au fost descoperite vestigii importante.


Arheologii au făcut descoperiri importante în incinta sfântului lăcaș, printre care și o așezare din Epoca fierului, veche de 2.500 de ani. Au fost descoperite 50 de morminte de monahi, datând din secolele XV-XVII, monede și un inel. Dar cea mai importantă descoperire este o așezare din Epoca fierului, care conține obiecte ceramice din această perioadă.

Arheologii au mai găsit și ruinele unui zid de apărare construit cu aproximativ o jumătate de mileniu în urmă.

 „Pentru Mănăstirea Tismana s-au recalculat indicatorii tehnico-economici și devizul general. S-a reaprobat prin Hotărâre de guvern. 

S-au descoperit o serie de vestigii și a fost nevoie de suplimentare a fondurilor, pentru restaurarea acestora. Se lucrează la ceea ce se poate lucra, iar lucrările adiacente care nu au fost prinse inițial se vor efectua ulterior. 

Se lucrează la caietul de sarcini și se vor scoate la licitație noile lucrările suplimentare. 

Este un obiectiv de patrimoniu și trebuie pus în valoare așa cum trebuie“, a menționat Victor Banța, secretarul general adjunct al Ministerului Dezvoltării și administrator la Compania Națională de Investiții, care finanțează lucrarea. 

Lucrările de la Mănăstirea Tismana ar fi trebuit să se încheie în toamna anului 2021, conform contractului încheiat, dar au fost prelungite ca urmare a unor lucrări suplimentare și a creșterii prețurilor la materiale. 

Vizualizări: 1,182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: