Investiţie de 11 milioane lei, la Plopşoru

Transelectrica a investit 11,4 milioane de lei pentru modernizarea sistemului de comandă, control şi protecţie din Staţia Sărdăneşti (judeţul Gorj). Investiţia, realizată din fonduri proprii ale Companiei, a fost recepţionată la sfârşitul săptămânii. Proiectul de modernizare s-a derulat pe parcursul a 34 de luni, începând din iulie 2015, fiind executat de asocierea Siemens SRL şi Electromontaj SA Bucureşti.

„Lucrările de modernizare a Staţiei Sărdăneşti au fost necesare în vederea alinierii la cerinţele strategiei Transelectrica privind teleconducerea staţiilor din Reţeaua Electrică de Transport. Prin modernizarea sistemelor de comandă, control şi protecţie s-a realizat un sistem complex computerizat, complet integrat în sistemul EMS SCADA, utilizat de Dispecerul Energetic Naţional. În perioada imediat următoare, vom finaliza mai multe investiţii, printre care retehnologizarea Staţiei 400/220/110/20 kV Bradu, modernizarea Staţiei 100 kV şi 20 kV Suceava, ca rezultat al implementării strategiei de accelerare a investiţiilor, adoptată în ultimele luni”, a anunţat Transelectrica.

Obiectivul investiţiei a constat în achiziţionarea de echipamente şi execuţia de lucrări de modernizare, în vederea integrării Staţiei Sărdăneşti în Centrul de Teleconducere şi Supraveghere a Instalaţiilor. Modernizarea staţiei permite exploatarea în condiţii de maximă siguranţă, automatizarea completă şi asigurarea condiţiilor pentru teleconducere.

Staţia Sărdăneşti este amplasată între termocentralele Turceni şi Rovinari şi reprezintă o sursă de alimentare de rezervă pentru serviciile proprii ale Centralei Termoelectrice Turceni, dar şi o sursă de alimentare pentru alţi mari consumatori industriali din zonă.  (A.A.)

Vizualizări: 1,639

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: