Pază „la negru”, la CE Oltenia. Amendă!

Paza celei mai fiabile termocentrale a CE Oltenia este asigurată de oameni fără documente de angajare. Inspectorii de muncă au făcut miercuri un control la Termocentrala Rovinari şi au depistat că toţi cei 12 paznici munceau „la negru”. Este vorba de personalul firmei din Olt, care a câştigat contractul de pază de la CE Oltenia, valabil timp de 3 luni. Societatea trebuie să asigure peste 500 de paznici pentru unităţile companiei energetice.

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au făcut miercuri verificări la punctele de pază a obiectivelor din Complexul Energetic Oltenia, la solicitarea Poliţiei Gorj. Contractul de pază de la CE Oltenia a fost preluat de la 1 mai 2018 de o firmă din Caracal, Safety Security, care nu a avut din prima zi oamenii necesari pentru prestarea serviciului de pază. Potrivit ITM Gorj, în timpul verificărilor de la Termo Rovinari, angajatorul nu a putut prezenta documente de angajare pentru niciunul dintre paznicii unităţii. „În timpul verificărilor, angajatorul nu a putut prezenta documente de angajare pentru 12 persoane. Având în vedere că angajatorul are sediul social în judeţul Olt, fişele de identificare ale persoanelor găsite la muncă vor fi transmise Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, pentru definitivarea controlului”, a declarat Neli Matei, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj.  

Pentru deficienţele constatate de poliţişti la unitatea energetică din Rovinari, firma de pază a fost amendată. „În urma verificărilor efectuate s-a constatat că, începând cu data de 1 mai a.c., prestatorul serviciilor de pază la această societate comercială a fost înlocuit cu o altă firmă, iar unele documente nu sunt întocmite conform prevederilor legale. Pentru deficienţele constatate, societatea comercială a fost sancţionată cu amendă în cuantum de 5000 de lei”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Situaţia de la Termo Rovinari este, probabil, similară cu cea din toate subunităţile companiei energetice. Mai mult decât atât, firma din Olt nu a putut asigura personalul necesar în toate unităţile, iar paza a fost asigurată în anumite zone chiar de către mineri.

Vizualizări: 2,285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: