Pîrvulescu: Riscul şomajului tehnic la CEO este minim

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, nu crede că există risc de şomaj tehnic la Complexul Energetic Oltenia, chiar dacă cererea de energie nu mai este la fel de mare ca anul trecut. „Nu cred că are compania suficient cărbune, astfel încât să îşi permită să trimită oamenii în şomaj tehnic. Mai ales acum, că un grup de la Cernavodă a intrat în revizia anuală de 30 de zile, poate să dureze şi mai mult”, a spus preşedintele FNME. Pîrvulescu nu a exclus complet o astfel de posibilitate, dar numai în cazul în care va ploua foarte mult şi piaţa va fi ocupată de energia hidro. „Dacă vine vreo viitură, dacă va fi o situaţie ca în acel an în care Hidroelectrica a produs 19TW într-un an, atunci orice este posibil, dar riscul este minim în acest moment”, a spus Pîrvulescu.

Ion Ruşeţ, consilier al directorului general al Complexului Energetic Oltenia, a spus la un post de radio că o eventuală decizie în acest sens va fi luată numai după consultarea sindicatelor. „Când discutăm de şomaj tehnic, această măsură nu se poate lua decât printr-un dialog transparent cu organizaţiile sindicale”, a spus Ruşeţ.

O variantă mult mai plauzibilă este un concediu colectiv de câteva zile în preajma Rusaliilor. Această posibilitate va fi discutată în Directorat la jumătatea lunii mai. „Nu este o decizie la ora la care discutăm, sunt discuţii, aşa cum au fost şi pentru concediu colectiv în perioada de 3-5 mai, care nu s-au finalizat. Totul depinde de programul de lucru, de cererea de cărbune, de cererea de energie. S-ar putea să fie discuţii în Directorat la jumătatea lunii mai”, a mai spus Ruşeţ la Radio Infinit. (R.S.)

Vizualizări: 2,919

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: