Rușeț le recomandă minerilor să meargă pe jos în cariere

Ca să fie redus cât mai mult riscul de infectare cu noul virus și să evite aglomerația din mijloacele de transport, minerilor li s-a recomandat să încerce să meargă mai mult pe jos în cariere. Sfatul îi vizează pe cei care au mai puțin de un kilometru până la locul de muncă din cariere. Restul urmează să fie transportați la excavatoare cu utilaje care sunt dezinfectate în fiecare zi, după cum dau asigurări reprezentanții companiei.

Ion Rușeț, consilierul Directoratului Complexului Energetic Oltenia, a explicat că există stocuri suficiente de substanțe dezinfectante în toate subunitățile. În plus, reguli clare le-au fost transmise și celor care aduc minerii la serviciu cu autocarele și îi duc acasă. „Am pus la dispoziția subunităților materiale de dezinfecție. Se face zilnic dezinfecția la anumite locuri de muncă. Și săptămânal, cu Minprest. Menținem toate măsurile care au fost dispuse în perioada martie – aprilie legat de modul de efectuare a apelului, de măsurile de dezinfecție și igienă. Vom urmări cum se dezinfectează autocarele care îi aduc pe colegii noștri de acasă la serviciu și îi duc acasă”, a explicat Rușeț.

Ca să nu fie expuși niciunui risc, minerilor care au mai puțin de un kilometru până la locul de muncă li s-a recomandat să meargă pe jos și să nu urce în utilaje dacă sunt aglomerate. „Sâmbătă și duminică, utilajele care transportă colegii noștri la locul de muncă, de la sediul administrativ, la excavatoare sau unde au locul de muncă. Se menține mersul pe jos la o distanță de sub 1000 de metri tocmai pentru a nu aglomera aceste mașini de transport. Acolo unde locul de muncă este sub un kilometru, după ce se echipează și își iau sculele și dispozitivele de care au nevoie, colegii noștri pot merge pe jos. Acolo unde este o distanță mai mare, colegii noștri au la dispoziție mijloace de transport care sunt dezinfectate zilnic. Depinde de fiecare carieră, nu am o situație cu toate mașinile disponibile. Nu am redus niciun mijloc de transport. Suntem cu aceleași ca și când am lucra cu 100% prezență la serviciu”, a mai spus Rușeț, la Târgu Jiu TV.

Vizualizări: 3,056

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: