Liderii PNL Motru, supăraţi pe candidatura lui Jianu

Liderii PNL Motru par să fi aflat din Pandurul despre faptul că Gheorghe Jianu are cele mai mari şanse pentru a fi candidatul la Primăria Motru. O decizia urma să fie luată aseară, dar şedinţa se anunţa una cu scântei. Doi lideri locali, Ion Cojocaru şi Dorel Drăghici, susţin că desemnarea candidatului trebuia făcută pe bază de sondaj.

Candidatul PNL la primăria municipiului Motru a apărut de nicăieri, susţin liberalii cu ştate vechi în organizaţie. Gheorghe Jianu urma să fie validat aseară de Biroul Politic Local, lucru care a generat nemulţumirea altor posibili candidaţi. Dorel Drăghici, consilier judeţean, şi-a manifestat primul dorinţa de a candida la Motru. Despre Jianu nu ştie prea multe, decât că nu a mai făcut politică până acum. ”Eu mi-am exprimat opţiunea de a candida la primăria Motru încă din luna august, dar s-au mai putut înscrie şi alţii. Sunt un om de echipă, voi merge alături de domnul Jianu dacă se va stabili să fie candidatul nostru. Iniţial eu mi-am anunţat candidatura şi domnul profesor Ruşeţ de la Colegiul Tehnic, de domnul Jianu am auzit recent. Nu aş putea să spun că e un om cu notorietate, eu îl ştiu ca om, este inginer la cariera Roşiuţa. A fost înscris la noi la PNL de ceva timp, dar nu a fost un om activ din punct de vedere politic. Dacă centrul va hotărî că trebuie să fie el preşedintele organizaţiei Motru, va fi preşedinte în condiţiile în care câştigă şi primăria”, a spus Dorel Drăghici, consilier judeţean PNL.

Pe de altă parte, vicepreşedintele PNL Motru, Ion Cojocaru, doreşte un candidat care să fie stabilit în urma unui sondaj de opinie. ”Dânsul este inginer la Roşiuţa, a fost membru, deci dacă a fost membru înseamnă că a făcut şi politică. Eu nu pot să mă exprim, nu ştiu dacă domnul Jianu a fost inclus în sondaj, pe noi nu ne-a informat nimeni cu privire la Gheorghe Jianu. S-a discutat că va fi sondaj de opinie şi candidat va fi persoana care va avea cele mai bune rezultate”, a spus Ion Cojocaru, vicepreşedintele PNL Motru.

PROFESIONALISM

Actualul primar al municipiului Motru, Dorin Hanu de la PSD, are cuvinte de laudă la adresa contracandidatului. ”Eu îl cunosc pe băiat, e un profesionist, dar de la a fi profesionist până la a candida pentru o funcţie de nivelul acesta, unde trebuie să iei nişte decizii importante şi trebuie să ai credibilitate totală în faţa oamenilor, e cale lungă”, a spus Hanu.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: