Liderii PSD Gorj forţează demisia lui Popeangă din partid

Florin Cârciumaru, liderul PSD Gorj, îi atrage din nou atenţia deputatului  Vasile Popeangă să înceteze atacurile la adresa lui Ion Călinoiu. După ce săptămâna trecută a pierdut funcţia de vicepreşedinte PSD Gorj, Popeangă riscă acum excluderea din partid. Popeangă spune că va demisiona doar după ce Ion Călinoiu îşi va pierde mandatul din cauza problemelor de incompatibilitate.

Florin Cârciumaru spune că neînţelegerile dintre Vasile Popeangă şi Ion Călinoiu nu pot continua la nesfârşit. „Personal, regret ce s-a întâmplat şi se întâmplă cu domnul deputat Popeangă. Dumnealui a fost un bun coleg şi poate să rămână în continuare un bun coleg, dacă înţelege că face parte dintr-o echipă şi că membrii echipei trebuie să se respecte unul pe celălalt. Dacă va continua în ceea ce priveşte disputa cu domnul preşedinte Ion Călinoiu, eu nu văd altceva decât că se autoexclude din cadrul Organizaţiei PSD Gorj. Deocamdată, nu s-a discutat aceste lucru în cadrul Biroului Permanent sau în Comitetul Executiv, dar lucrurile nu se pot derula în continuare ca până acum, totul depinde de dumnealui”, a declarat Cârciumaru.

Liderul PSD Gorj crede că Popeangă este cel care ar trebui să cedeze. „Eu personal, ţinând cont de relaţia noastră din altă sferă de activitate, am lucrat împreună la Grimex, am fost destul de apropiaţi, am discutat şi în legătură cu această problemă, însă dumnealui are anumite nemulţumiri care vin din partea organizaţiei, să nu dăm nume, dar am considerat să-i spun că în viaţă trebuie să treci peste multe probleme, greutăţi şi este bine să menţinem echilibrul, să lucrăm în echipă. Nu pot să spun dacă domnul Popeangă are ceva personal cu vreunul dintre noi sau cu organizaţia, per total. Din discuţiile pe care le-am avut nu am observat o aşa mare supărare peste care nu se poate trece”, a precizat Cârciumaru.

Călinoiu: Popeangă are o problemă cu el

Ion Călinoiu, vicepreşedinte PSD la nivel naţional, îi cere demisia de onoare lui Popeangă.  „Dacă nu-şi va da demisia, va rămâne membru de partid. Eu nu am de ce să iau legătura cu el, el trebuia să ia legătura cu mine. El trebuie să spună că nu este demn şi nu mai poate fi compatibil cu calitatea sa de membru PSD şi să-şi dea demisia. Noi nu avem niciun motiv să-l dăm afară. Popeangă are o problemă cu el. Nu mă atacă. Eu îl rog să scoată la iveală tot ce spune că are despre mine, şi pe linie administrativă, şi pe linie politică. Chestiile astea de a comenta la infinit sunt neserioase. Niciodată nu i-am făcut nimic”, a declarat Ion Călinoiu.

La rândul său, Popeangă spune că nu va demisiona. „Eu nu atac pe nimeni, constat nişte lucruri şi le spun. Ei fac toate lucrurile perfect şi nimeni nu mai poate să le spună nimic. Este firesc să am această independenţă, să-mi spun punctul de vedere. Nu am spus niciodată lucruri neadevărate. Am înţeles că domnul Călinoiu mi-a solicitat demisia, dacă am demnitate şi onoare. Eu spun că PSD nu este partidul lui Ion Călinoiu, Călinoiu l-a folosit de şi-a rezolvat toate probleme personale şi familiale, dar asta nu înseamnă că eu trebuie să plec din PSD când vrea domnul Călinoiu”, a declarat Popeangă. Acesta a mai precizat că nu-l va „peria” pe Călinoiu de dragul partidului. „Călinoiu se laudă că are protecţie la nivel înalt”, spune Popeangă.  

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: