Liderul Mişcării Populare Rovinari a trecut la PNL

Liderul Mişcării Populare de la Rovinari a trecut cu tot cu organizaţie la Partidul Naţional Liberal. Petre Goanță a motivat plecarea la PNL prin faptul că liderii MP nu-i mai ia în seamă la luarea deciziilor de partid. Goanță a spus că Mișcarea Populară a devenit un fel de SRL în care fostul prefect Liviu Andrei are tot mai mult un cuvânt de spus. Nicolae Davițoiu, președintele MP Gorj, spune însă că Goanță a părăsit formațiunea pentru a-l putea susține pe prietenul său Laurențiu Chivu la primărie.

Petre Goanță și-a anunţat plecarea din Mișcarea Populară în cadrul conferinței de presă organizată de liberali. Goanță a spus că a plecat din MP Rovinari pentru că nu este de acord cu linia pe care o luase partidul. ”Eu sunt un băsist convins din 2004 și totuși am fost nevoit să fac pasul acesta datorită ultimelor mișcări politice care au apărut în Mișcarea Populară. Eu nu le-am agreat, am înțeles compromisul politic până la un punct, este necesară creșterea partidului însă până acolo când ei ajung să dea linia partidului, trendul, să ia decizii în detrimentul Comitetului Executiv Județean, al cărui vicepreședinte sunt, ales de Congres. Noi suntem pe linie moartă, nimeni nu ne ia în seamă, Mișcarea Populară a ajuns un fel de SRL, deciziile se ia într-un cadru extrem de restrâns, și noii veniți au ajuns să dea linia partidului în detrimentul nostru”, a spus Petre Goanță, lider MP Rovinari.

Liderul Mișcării Populare a lansat și un atac destul de dur la adresa lui Liviu Andrei, candidatul MP la primăria Târgu Jiu. ”Acum vin importaţii, aceste VIP-uri răsuflate fără nicio valoare electorală și ușor suntem îndepărtați. Eu, fiind om de dreapta, am avut o colaborare mai strânsă cu Traian Băsescu decât se laudă domnul Andrei că a avut, am ales să susțin dreapta autentică din Rovinari, în speță pe Laurențiu Chivu”, a spus Petre Goanță.

Nicolae Davițoiu, șeful Mișcării Populare Gorj, susține însă că Liviu Andrei nu se implică în stabilirea candidaților. Supărarea lui Goanță pare să fie aceea că MP a refuzat să-l susțină pe Laurențiu Chivu la primărie. ”El și-a manifestat simpatia față de Chivu ori știți foarte bine că noi trebuie să avem candidați la primărie în toate localitățile pentru a avea oameni în secția de votare. Nu putem susține candidații altor formațiuni politice. Este pe o pistă greșită pentru că nu se întâmplă așa ceva, domnul Liviu Andrei nu are o legătură cu desemnarea candidaților la primării în diverse localități. Dânsul este și el tot candidat. Noi nu avem încă candidat la Rovinari, dar vom avea. Goanță nu a înțeles că trebuie să avem și noi candidat la MP și că nu-l putem susține pe Chivu”, a spus Nicolae Davițoiu, președinte MP Gorj. Davițoiu a mai spus că nu este o pierdere plecarea câtorva membri de la Rovinari, căci sunt zeci de liberali care s-au îndreptat către Mișcarea Populară.

Vizualizări: 1,028

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: