CĂLINOIU NU MAI ESTE PREŞEDINTELE CJ GORJ

Ion Călinoiu nu mai este preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Prefectul Paraschivu a confirmat într-o declaraţie de presă că a semnat încetarea mandatului. Călinoiu a fost găsit incompatibil vara trecută, pentru a încasat 800 şi 600 de lei pe un proiect european, fără să-i declare şi fără să aibă dreptul la acel tip de venituri. Raportul ANI a fost contestat de Călinoiu, dar acesta nu a timbrat acţiunea şi a pierdut procesul, decizia instanţei rămânând definitivă în septembrie. Astăzi, la şase luni de la decizia instanţei, era ultima zi în care putea fi încetat mandatul, deoarece faptele se prescriau.

Prefectul Gheorghe Paraschivu, care a fost numit acum câteva săptămâni, susţine că a analizat situaţia lui Călinoiu încă din prima zi de mandat şi că pentru el este foarte clar că trebuia încetat mandatul.

Călinoiu mai are un proces pe rol, care are termen de judecată în aprilie, şi se baza pe asta când spunea că nu-i poate fi încetat mandatul. Călinoiu este în prezent în concediu medical. Acesta nu mai poate candida la nicio funcţie publică timp de trei ani.

COMUNICAT PREFECTURA

“Instituţia Prefectului – Judeţul Gorj a primit în data de 23.06.2015 Raportul de Evaluare numărul  24252/g /II /17.06.2015 al Agenţiei Naţionale de Integritate privind pe Domnul Călinoiu Ion, Preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj,  referitor la starea de incompatibilitate. În legătură cu acest raport s-a purtat corespondenţă cu mai multe instituţii ale statului.

Prin adresa numărul 7119 din 18 februarie 2016 înregistrat la Instituţia Prefectului – Judeţul Gorj cu numărul 2716 din 22 februarie 2016, Curtea de Apel Craiova a comunicat hotărârile pronunţate în dosarele 944/54/2015 şi 944/54/2015/a1 prin care a fost soluţionată definitiv prima contestaţie la raportul de evaluare.

Întrucât există şi a doua contestaţie pe rolul instanţelor de judecată la acelaşi raport, a fost necesară efectuarea unei analize de către propria noastră structură care asigură asistenţa juridică.

Serviciul verificare a legalităţii actelor, aplicarea legilor cu caracter reparatoriu şi contencios administrativ a întocmit referatul cu propunerea şi proiectul ordinului privind constatarea încetării de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de Preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj al domnului Călinoiu Ion, urmare a stării de incompatibilitate.

Drept urmare a fost emis Ordinul Prefectului Judeţului Gorj numărul 108 din 17.03.2016.

Biroul de Presă”

Vizualizări: 6,596

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: