Liga 1 s-ar putea confrunta cu retrageri din campionat

LPF nu exclude retragerea unor echipe din Liga 1, în contextul pandemiei de COVID-19 cu care se confruntă toată lumea. Cluburile de fotbal din România vor fi majoritatea afectate din punct de vedere financiar. Oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal nu exclud apariţia cazurilor cu care se confurntă deja Liga 2, respectiv retragerea unor echipe din campionat.

LPF a analizat din nou situaţia fotbalului de Liga 1 şi a discutat variantele de reluare a campionatului. Oficialii ligii spun că nu iau în calcul mărirea numărului de echipe din primul eşalon, dar se tem totuşi de reducerea numărului de cluburi care vor putea continua competiţia, cum s-a şi întâmplat la Liga 2, acolo unde două cluburi au abandonat competiţia în acest sezon. „În Liga 2 sunt multe echipe finanțate din bani publici şi avem probleme cu finanțările publice, de aceea s-au şi retras echipe din campionat. Sistemul pe care îl avem acum în Liga 1 este unul funcțional. Până acum nu ne-am confruntat cu un scenariu, care ar putea să apară la un moment dat, să se retragă o echipă în timpul campionatului”, a recunoscut secretarul general al LPF, Iustin Ştefan.

Acesta nu crede că se va mări numărul de echipe din Liga 1: „Nu cred că azi, într-un moment cu probleme economice, s-ar putea pune problema creşterii numărului de echipe. O dată pentru că s-ar diminua drepturile de televizare încasate de fiecare club de Liga 1 şi în al doilea rând, dacă ar veni un număr mai mare de echipe din Liga 2, s-ar putea ca ele să nu aibă o stabilitate financiară care să îmi asigure o continuitate în ceea ce priveşte Liga 1”.  

Declaraţia a venit în contextul în care s-a vehiculat intens posibilitatea ca sezonul să fie încheiat prematur, iar următoarea ediție să înceapă inclusiv cu primele 2 echipe din liga secundă sau chiar 4. Cu toate acestea, secretarul general al Ligii a negat deocamdată o astfel de variantă.

Vizualizări: 486

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: