Liga 2 ar putea să revină la două serii

Cluburile din Liga 2 solicită FRF să revină la sistemul de joc cu două serii din sezonul viitor. Majoritatea cluburilor de plâng că bugetul de deplasări ar fi unul uriaș dacă ar fi nevoite să se deplaseze la toate echipele din acest eşalon, mai ales că sezonul viitor ar putea fi 23 de echipe în Liga 2.

Decizia FRF de a opri actualul sezon pentru echipele din Liga 2 care nu sunt angrenate în lupta pentru promovare ar putea schimba formatul din sezonul viitor informează liga2.ro. Faptul că niciuna dintre echipe nu va retrograda în acest an în Liga 3 face ca la începutul stagiunii viitoare să fie prezente, cel puțin teoretic, 23 de echipe. Asta în situația în care toate aceste formații își doresc să joace în Liga 2 și obțin certificarea, echivalentul licenței în Liga 1. Tocmai pentru că există această necunoscută n-a fost luată încă o decizie privind formatul din stagiunea următoare a Ligii 2.

Reprezentanții cluburilor își doresc ca în sezonul următor să se revină la formatul cu două serii de Liga 2, cu echipele dispuse pe criteriu geografic, această variantă fiind cea agreată pentru limitarea costurilor.

Oficialii cluburilor s-au plâns în ședința cu cei de la FRF că 23 de echipe dispuse într-o singură serie ar obliga toate formațiile să aibă un buget mai mare pentru că ar însemna 44 de partide și 22 de deplasări.

Clubul ASU Politehnica Timișoara a făcut, printr-un comunicat, o propunere pentru un nou sistem competițional în Liga 2, cu două serii de câte 16 echipe.

În această variantă, câștigătoarele celor două serii vor promova direct, iar echipele aflate pe locul secund ar putea juca un baraj pentru a se stabili formația ce va juca un alt baraj, pentru promovare, cu locul 12 din Liga 1.

Dacă s-ar stabili două serii în Liga 2, gorjenii de la Pandurii ar efectua cu două deplasări mai puţin sezonul viitor, pentru că alte două echipe din serie, ACS Viitorul şi FCU Craiova joacă pe acelaşi teren cu echipa din Târgu Jiu.

Vizualizări: 547

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: