Liga 2, cu două serii din sezonul următor?

Liga 2 ar putea avea două serii din sezonul următor. Două cluburi care ”pun presiune” pe FRF au chiar un plan pentru modificarea sistemului competițional, dar FRF are deja planul anunţat la începutul sezonului care nu prevede două serii, ci o serie cu 20 de echipe.

Campionatul Liga 2 se apropie cu pași repezi de finalul unui sezon greu încercat, desfășurat într-un mod inedit din cauza pandemiei COVID-19. Din play-out mai sunt de jucat două etape, iar trei din cele cinci echipa care ar urma să retrogradeze sunt deja cunoscute. Pe parcursul sezonului regulat, în pauza de iarnă, a existat un abandon, al clubului Turris Oltul Turnu Măgurele, astfel că numărul echipelor care vor pica în Liga 3 s-a redus. Liga2.ro anunţă că , la fel ca în fiecare început de sezon nou, discuțiile despre bugete, cheltuieli, distanțe parcurse, modul de desfășurare a campionatului reapar în prim-plan iar varianta de revenire asupra unei Liga 2 cu două serii este din nou subiectul principal. Discuțiile sunt începute de circa două săptămâni și au izvorul, potrivit informațiilor Liga2.ro, din Oltenia. Deloc întâmplător! Două dintre echipele deja retrogradate matematic sunt din această zonă,  Pandurii Târgu Jiu și CSM Slatina. Cele două cluburi nu sunt împăcate cu gândul că din vară vor trebui să joace în Liga 3, astfel că acum încearcă să schimbe planurile federației privind formatul noii ediții a Ligii 2. ”Sunt niște încercări, se pune presiune”, au spus sursele Liga2.ro din cadrul FRF despre subiectul aflat acum pe buzele celor care sunt implicați în această competiție sau urmăresc campionatul ligii secunde.

Pandurii a fost prima echipă din această ediția a Ligii 2 care a retrogradat matematic, după jocul din etapa a 2-a a play-out-ului, pierdut acasă cu 2-3 chiar cu CSM Slatina. A fost urmată apoi, tot în Grupa A a play-out-ului, după meciurile din etapa a 4-a, de CSM Slatina, dar în aceeași rundă a fost condamnată la Liga 3 și Aerostar Bacău, din Grupa B a play-out-ului.

Din informațiile celor de la liga2.ro, Pandurii și CSM Slatina sunt inițiatoarele discuției pentru revenirea la o Liga 2 cu două serii. Acum încearcă să obțină acordul pentru această propunere din partea cât mai multor colege din campionat, pentru ca apoi să meargă la FRF.

Vizualizări: 568

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: