Liga 2, în atenția BBC: Cel mai electrizant campionat din Europa

Cel mai electrizant campionat din Europa nu e Serie A, Ligue 1 sau Bundesliga, au afirmat comentatorii de sport ai BBC care s-au oprit la Liga 2 din România. Nu mai puţin de 11 echipe s-au bătut până în ultima etapă cu şanse reale la accederea în play-off.

Bătălia din Liga 2, cu privire la lupta la play-off din week-end, a ajuns să fie studiu de caz pentru cei de la BBC. Cele 11 echipe care au dat bătălia finală pentru unul din cele șase locuri au atras atenția jurnaliștilor britanici, care consideră că scenariul din Liga 2 e mai interesant ca în multe campionate de top. Cei de la BBC au anunţat că Liga 2 ”e cel mai electrizant campionat din Europa”, datorită faptului că 11 cluburi au reușit să țină trena la un nivel echilibrat până în ultima etapă pentru a juca în play-off.

Mai în glumă mai în serios, gazda unei emisiuni a precizat că va fi mult mai atentă la divizia secundă de la noi, decât primele ligi din Italia, Franța sau Germania. S-a ajuns la o astfel de competiţie în Liga 2 pentru că acolo joacă multe echipe de tradiţie, cu jocuri în Liga 1 sau cupe europene, precum Rapid, Petrolul Ploieşti, Universitatea Cluj, ASU Poli Timişoara sau Concordia Chiajna.

Vizualizări: 485

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: