Liga lui Condescu, o nouă asociaţie de fotbal

Preşedintele Marin Condescu a organizat ieri o conferinţă de presă la Bucureşti pentru a prezenta documentele pe care le are la dispoziţie din partea Ministerului Tineretului şi Sportului în cazul Iordache. Oficialul a precizat că nu va lua în seamă deciziile date de comisiile din cadrul LPF care sunt ilegale şi nu va plătii celor de la Dinamo un milion de euro. Mai mult, şeful echipei Pandurii a propus înfiinţarea unei alte federaţii de fotbal cu echipele susţinute de sindicatele din minerit şi energie  care ar fi urmat să îşi retragă echipele din campionat.

Preşedintele Condescu a făcut ieri mai multe declaraţii. La conferinţa de presă de la Marriott de ieri Condescu a spus că nu va ajunge la o înţelegere cu clubul Dinamo aşa cum i se recomandase de către Dumitru Dragomir, spre seară preşedintele Clubului Pandurii a spus că  dacă acest lucru va presupune şi recunoaşterea unor comisii care funcţionează ilegal.

Condescu: Datoria către Dinamo, impusă de instanţe care nu există

 “Nu vom face o înţelegere cu Dinamo prin care să ne facă să recunoaştem aceste hotărâri ale Comisiilor din cadrul LPF. Am avut mai multe discuţii cu cei de la Dinamo, ne-am asumat riscul ca, dacă noi pierdem procesul în instanţele civile sau sportive, să plătim acest milion care este în afara legii. Acest milion, chiar dacă am avea posibilitatea să-l dăm mâine, nu putem să-l dăm fiindcă este hotărât de nişte instanţe care nu există. Iar DNA sau alte organisme ale statului s-au sesizat sau au făcut arestări pentru 15.000 euro de-abia ar aştepta să plătim acest milion şi să înceapă alte necazuri”. Condescu a prezentat şi modul în care Comitetul Executiv, la rugăminţile lui Cristi Borcea,  i-a eliberat cartea verde lui Ilie Iordache şi a încălcat o hotărâre a unei comisii din cadrul FRF. Oficialul de la Pandurii a explicat că de fapt în acest caz se doreşte să se fure un milion de euro pentru că iniţial comisiile din cadrul FRF şi instanţele civile au dat dreptate clubului Pandurii: „E criză mare şi unii cred în nebunia lor că pot să fure un milion de euro. O dată cu începerea sezonului competiţional 2009-2010, LPF a cerut ca unele Comisii să-i fie atribuite. Statutul FRF nu a fost respectat. S-a considerat că trebuie să achităm 1 milion de euro clubului Dinamo Bucureşti, deşi ni s-a dat dreptate şi de către FRF, şi în instanţele civile. Am atacat la TAS decizia Comisiei de Recurs, am notificat pe toată lumea de asta, dar nu s-a ţinut cont şi legile după care se ghidează cei care iau aceste decizii nu sunt în concordanţă cu actele legislative din România”.

Atât LPF cât şi FRF îşi desfăşoară activitatea în momentul de faţă încălcând prevederile articolului 36 alin. 5, din legea 69/2000 a Educaţiei Fizice şi Sportului, conducându-se în baza unui statut al FRF 2009/2010 care nu a fost avizat de Tribunalul Bucureşti, conform legislaţiei în vigoare. Dacă LPF nu intra în legalitate şi nu va retrage sancţiunile dictate împotriva clubului Pandurii până la o decizie a TAS, instituţie căreia Pandurii s-au adresat deja, gorjenii vor face plângeri penale împotriva celor două organisme sportive care încalcă legislaţia din România.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: