Limba română îi lasă fără pâine pe poliţiştii comunitari

Poliţiştii comunitari încearcă să fie cât mai vigilenţi, dar îşi dau cu stângul în dreptul! Deşi stau zi şi noapte în stradă, muncesc degeaba. Aplică amenzi pentru parcări neregulamentare… însă nu sunt valabile. Motivul- Limba română este prea grea pentru unii.

Un exemplu concret a avut loc zilele trecute când un târgujian a parcat neregulamentar. Poliţiştii comunitari i-au aplicat imediat o amendă cuprinsă între 500 şi 1000 de lei. Valoarea amenzii a fost insă modificată cu pixul de poliţistul comunitar. Dar problemele continuă… de data aceasta cu limba română. Marca maşinii a fost completată greşit, aşa se face că MATIZUL a devenit MATINZ. Şi aşa munca poliţiştilor se duce pe apa sâmbetei pentru că prin aceste greşeli îşi anulează singuri procesele verbale.

Ion Tudor: Greşelile de pe procesul verbal duc la nulitatea lui

Din toate aceste greşeli are de câştigat cel care a încălcat legea pentru că nu mai plăteşte nicio amendă. Directorul Poliţiei Comunitare, Ion Tudor spune că se mai întâmplă şi astfel de cazuri în special la începători. „Cei care fac astfel de greşeli sunt începători, dar le corectează pe parcurs“, spune directorul Poliţiei Comunitare. Greşelile pe care le fac poliţiştii comunitari le anulează toată munca în urma unei contestaţii în instanţă, iar câştig are conducătorul auto. “Orice modificare sau greşeală a mărcii maşinii anulează procesul verbal, dacă şoferul face o plângere... şi are mai mult ca sigur câştig în instanţă“, spune Ion Tudor.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: