Lipsă de personal la Spitalul Județean de Urgență

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu se confruntă cu o lipsă acută de personal, spune conducerea unității. Asta pentru că mulți dintre salariați s-au pensionat, iar alții urmează să plece din sistem. Administrația spitalului organizează luna aceasta un concurs pentru a completa o parte din posturile rămase libere. Se fac angajări pentru 11 posturi de: asistent medical, îngrijitor, infirmieră, dar și muncitor necalificat.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu organizează luna aceasta un concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcțiilor contractuale de execuție, vacante, după cum urmează: 1 post asistent medical debutant - Secția Gastroenterologie, 1 post asistent medical debutant - Secția Chirurgie generală II, 1 post asistent medical debutant - Cabinet Alergologie - Ambulatoriu integrat spitalului, 1 post asistent medical - Laborator Radiologie și Imagistică medicală, 1 post infirmier debutant - Secția Urologie, 1 post infirmier debutant - Secția Ginecologie, 1 post îngrijitoare - Laborator Radiologie și Imagistică medicală, 2 posturi îngrijitoare - Biroul Administrativ - Personal auxiliar sanitar spital, 2 posturi muncitor necalificat - Birou Administrativ - Întreținere spații verzi. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 15 ianuarie 2014, ora 16:00. Selecţia dosarelor de înscriere se va face în perioada 16-19 ianuarie. Concursurile pentru aceste posturi vor debuta în data de 26 ianuarie și se vor încheia în 11 februarie, datele de susținere a celor două probe, cea scrisă și interviul, fiind diferite pentru fiecare post în parte.  

Tătaru: Funcționăm pe cotă de avarie

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Tiberiu Tătaru, spune că unitatea se confruntă cu deficit de personal și că vor mai urma și alte concursuri în viitor. „Spitalul Județean de Urgență se confruntă cu un deficit de personal pe toate categoriile. De anul trecut, conducerea spitalului a început o campanie de angajare astfel încât să acoperim deficitul. N-am reușit însă să o facem, dar am crescut bugetul pe această parte, de personal, astfel încât activitatea să se poată desfășura în condiții normale. Posturile scoase acum la concurs vin în primul rând datorită ieșirilor din sistem care trebuie completate cu personal nou. Drept pentru care vor apărea câteva posturi în viitorul apropiat tocmai datorită faptului că sunt foarte multe persoane aflate la vârsta pensionării. Actualmente funcționăm pe cota de avarie, în perioada concediilor este aproape imposibil să realizăm graficul de lucru și recurgem la tot felul de delegări dintr-o secție în alta‟, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: