Lipsa forţei de muncă a alungat investitorul italian de la Turburea

Investitorul italian care a deschis o fabrică de confecții la Turburea a plecat din județul Gorj! Cauza: lipsa forței de muncă. Italienii au încercat, în zadar, să angajeze 150 de persoane, însă abia au reușit să încheie contracte pentru 20 de persoane, în zonă negăsindu-se și alți doritori. În plus, chiar și la rețeaua de canalizare din comună se lucrează cu forță de muncă din alte localități.

Investitorul italian a plecat de la Turburea în această lună. „Investitorii voiau să ajungă până la 150 de persoane angajate. Pe o perioadă de trei luni, patronul firmei a încercat să caute oameni și nu a putut să găsească decât 20 de femei. Foarte mulți cetățeni pleacă în afară cu contracte, în Germania sau Italia”, a explicat primarul Ion Bîrcă, la Radio Târgu Jiu.

Au refuzat salariul minim

Mulți localnici au preferat să stea acasă ori să plece peste hotare decât să muncească pe salariul minim pe economie. Un alt potențial investitor a făcut și el cale întoarsă. „Oamenii au fost nemulțumiți că le ofereau salariul minim pe economie. Va fi o problemă gravă cu forța de muncă. A mai venit un cetățean italian să investească o sumă mare de bani în comună, însă nu este forță de muncă. La țară au mai rămas doar bătrânii și câteva persoane care mai au deschise câteva societăți comerciale și muncesc pentru ei”, mai spune primarul de la Turburea.

Altă lucrare, aceeași problemă!

Nici firma care lucrează la rețeaua de canalizare în comuna Turburea nu a reușit să găsească forță de muncă locală. Administratorul s-a văzut nevoit să caute angajați în alte comune pentru a finaliza investiția conform termenelor impuse. „Și firma care a câștigat licitația pentru rețeaua de canalizare aduce oameni din alte localități să lucreze aici. Nu mai sunt oameni care să vrea să muncească. Nu avem ce ne face”, a declarat Ion Bîrcă.

Galerie foto


Vizualizări: 3,219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: