Lipsa funcţiei l-a îmbolnăvit pe Lory Buliga

De când nu mai e director al Centrului de Cultură „Constantin Brâncuşi”, Sorin Lory Buliga este în concediu. După cel de odihnă pe care şi l-a luat de când Centrul a intrat în reorganizare, Buliga s-a îmbolnăvit subit şi a intrat în concediu medical. Nimeni nu ştie însă de ce suferă Buliga, nici măcar actualul director interimar al Direcţiei de Cultură „Constantin Brâncuşi”, Teodora Ciobanu.

Angajatul Primăriei Târgu Jiu este plătit din bani publici pentru a sta în concediu. După un întreg scandal care s-a finalizat cu demiterea lui Lory Buliga, acesta şi-a luat în urmă cu o săptămână concediu medical. „Domnul Buliga este unul dintre cei trei oameni de la Centrul Brâncuşi, dar dânsul nu mai are calităţi de director. Este doar  unul dintre cei trei angajaţi de acolo, care în acest moment este în concediu medical. Deocamdată nu s-au reglementat lucrurile cu niciunul dintre oamenii care lucrează acolo. Două doamne lucrează la contabilitate, iar  domnul Buliga a avut concediu de odihnă, după care a intrat în concediu medical, în care este şi în continuare. De săptămâna trecută este în concediu medical”, spune Teodora Ciobanu, directorul interimar al Direcţiei de Cultură „Constantin Brâncuşi”

Alegerea unui nou director, în octombrie

Concursul pentru alegerea unui nou director care să se ocupe de operele lui Brâncuşi se va organiza cel mai probabil în luna octombrie a acestui an. În momentul de faţă nu există o instituţie care să se ocupe de operele lăsate la Târgu Jiu de Constantin Brâncuşi.

Centrul de Cultură „Constantin Brâncuşi” a fost desfiinţat prin hotărâre de Consiliu Local, iar Direcţia de Cultură „Constantin Brâncuşi” există doar pe hârtie. „Centrul de Cultură şi Artă «Constantin Brâncuşi» a fost desfiinţat. Nu mai există. S-a înfiinţat hotărâre de consiliu pentru o direcţie nouă, care are nevoie de nişte paşi tehnici ca să poată  funcţiona”, menţionează Teodora Ciobanu.

Până la organizarea Direcţiei reprezentanţii Consiliul Consultativ de Cultură din cadrul Primăriei Târgu Jiu născocesc tot felul de cerinţe pe care viitorul director trebuie să le îndeplinească. Aceştia îşi doresc la conducerea viitoarei direcţii o figură reprezentativă de la nivel naţional sau internaţional, care să cunoască una sau două limbi străine, opera lui Constantin Brâncuşi, să aibă studii de specialitate, să ştie legea monumentelor istorice, legea privind administraţia publică, legea privind arhivele naţionale. Nu în ultimul rând, acesta ar trebui să fie o personalitate culturală recunoscută.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: