Scaunul lui Bejinaru din faţa CE Oltenia, ocupat de liderul Popa

Dumitru Popa, vicepreşedinte FNME, s-a alăturat ieri celor doi lideri sindicali aflaţi în greva foamei, Marin Golea şi Toma Tatomir. Pentru cei doi astăzi este a noua zi în care se află în refuz de hrană, dar administraţia nu a mimat niciun gest că ar fi dispusă la discuţii. Asta deşi cererile protestatarilor se referă doar la respectarea legii dialogului social şi demararea negocierilor între sindicate şi administraţie, respectarea Contractului Colectiv de Muncă, aplicarea unor hotărâri judecătoreşti definitive.

Trei lideri de sindicat, Marin Golea, Toma Tatomir şi Petre Bejinaru, au intrat pe 21 mai în greva foamei. După patru zile, Bejinaru a ajuns la spital fiind luat cu ambulanţa din faţa sediului Complexului Energetic Oltenia. De ieri, lui Golea şi Tatomir li s-a alăturat Dumitru Popa, vicepreşedinte FNME. „Stau în greva foamei până la capăt“, a spus Popa. El a spus că alţi colegi din federaţie au mers la ministerele de resort pentru a înştiinţa miniştrii despre situaţia de la Gorj. „Din spirit de solidaritate am decis să mă alături colegilor mei. Nu suntem singuri, Federaţia Naţională Mine Energie nu reprezintă doar sindicatele din CE Oltenia, ci şi din alte companii din ţară. Ei ne susţin şi sunt sigur că lucrurile nu vor rămâne aşa“, a declarat Dumitru Popa. El a mai spus că speră că minerii şi energeticienii din CE Oltenia vor avea curaj şi vor lua atitudine.  

Tatomir şi Golea, epuizaţi

Cei doi, Golea şi Tatomir, sunt slăbiţi, azi intrând în a noua zi de grevă. În acest timp ei au dormit în maşina parcată în faţa sediului companiei. În fiecare dimineaţă, şefii companiei sunt întâmpinaţi de feţele trase ale celor doi lideri.

Golea şi Tatomir îl avertizează pe Dumitru Popa că prima zi este cea mai grea. Golea a slăbit foarte mult în aceste zile. „Sugerez celor care vin să ne verifice starea de sănătate să vină şi cu cântar. (...) Cred că starea fizică este aceea de după opt zile de nehrănit. Intrăm pe rând în decompresie, ne-a scăzut tensiunea, dar încercăm să rezistăm până când CEO va binevoi să cheme sindicatele la masa negocierilor. Riscăm pentru că salariaţii au încredere în noi. Nu mă aşteptam ca în actul acesta sindical pe care îl facem să dăm de administratori care încearcă să-şi impună punctul de vedere cu forţa, nerespectând legislaţia muncii“, a declarat Marin Golea.

Toma Tatomir are oricum probleme cu sănătatea. El se miră că a putut rezista atât. Este mâhnit de declaraţiile directorului general Laurenţiu Ciurel sau ale lui Ion Călinoiu, ei punând la îndoială demersul liderilor. Asta în condiţiile în care Laurenţiu Ciurel trimite medicii de la Medservmin la două ore pentru verificări. „O mai duc cât oi putea să o mai duc. În momentul în care nu mai pot mă voi retrage singur şi consider că mi-am făcut datoria. Am arătat că pot să fac ceva pentru salariaţi. De abia stau de picioare. Dacă spune cineva că noi am mâncat se înşeală. Ne-am săturat de vorbele pe care le-au zis unii şi alţii“, a declarat Tatomir.

P.S.: După închiderea ediţiei print, lui Dumitru Popa i-a venit rău şi a fost dus cu ambulanţa la spital.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: