Listele lui Cârciumaru şi Călinoiu, ignorate de premierul Ponta

Preşedintele PSD Gorj şi preşedintele executiv, Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu, au participat miercuri la o întâlnire cu premierul Victor Ponta. Judecând după declaraţiile celor doi, discuţiile nu au fost chiar prietenoase. Practic, cei doi lideri se aşteptau să şi facă lista cu promovaţii la Bucureşti, lucru pe care Ponta nu l-a solicitat. Mai mult, numirea lui Mihnea Costoiu la Ministerul Cercetării este asumată de PSD Gorj.

Liderii PSD Gorj nu ştiu dacă să se apuce să facă liste cu oamenii pe care să-i prezinte premierului Victor Ponta pentru a fi puşi pe posturi călduţe la Bucureşti. Chiar dacă înainte cu o zi Cârciumaru şi Călinoiu spuneau că PSD vrea Ministerul Energiei, după şedinţa cu primul ministru mesajele au fost altele.

Călinoiu a transmis ieri că nu i s-a cerut părerea pentru numirea vreunei persoane, iar Cârciumaru crede că în Gorj sunt multe persoane potrivite să fie numite în ministere.

Fac tabele

„Am discutat cu domnul prim-ministru şi am stabilit că în momentul în care se aşează miniştrii la nivel de minister, să discutăm pe fiecare minister în parte să vedem ce putem rezolva, cu ce propuneri să venim din partea PSD, PNL sau PC. Avem şi noi la Gorj oameni pregătiţi pentru a ocupa funcţii de secretar de stat“, a declarat Florin Cârciumaru. Interesant este că PSD Gorj şi-a asumat numirea târgujianului Mihnea Costoiu la Ministerul Cercetării. Practic, PSD Gorj a dat un ministru!! De fapt, acest ministru a fost mai degrabă apropiat de Ecaterina Andronescu decât de organizaţia de la Gorj. 

Președintele executiv al PSD, Ion Călinoiu, a declarat la Radio Infinit că va face un tabel. Acesta este interesat mai ales de Ministerul Energiei. “Vor fi puși pe tabel nu ca urmare a recomandărilor politice, ci pentru meritele din minerit și energie. Vom trimite 5-6 nume dacă ni se va cere, până acum nu ni s-a cerut”, a declarat Călinoiu.

INVITAŢIE

Liderul PSD Gorj Florin Cârciumaru a mai spus că l-a invitat pe ministrul energiei Constantin Niţă la Gorj.

CE VREA PNL

Liderul liberalilor, Dian Popescu, a declarat că deocamdată nu a avut nicio discuţie pentru eventuale posturi în ministerele din Capitală. Proaspătul senator a mai spus că va avea o întâlnire cu preşedintele PSD Gorj Florin Cârciumaru pentru a stabili „aceste detalii“.

Vizualizări: 258

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: