Litigii numeroase pentru juriştii Casei Judeţene de Pensii

Consilierii juridici ai Casei Judeţene de Pensii (CJP) Gorj au fost solicitaţi în nenumărate rânduri să reprezinte instituţia pentru care lucrează în diferite litigii. În prezent, se află pe rol aproximativ 50 de dosare, în care juriştii trebuie să apere interesele instituţiei în faţa gorjenilor nemulţumiţi de cuantumul pensiei primite.

Cu toate că cele mai multe reclamaţii sunt nejustificate, oamenii încearcă să-şi găsească dreptatea în instanţă, chiar dacă sunt şi ei conştienţi că şansele de a obţine câştig de cauză sunt reduse. Reprezentanţii CJP Gorj afirmă că foarte multe persoane se prezintă cu dosare de pensionare incomplete, în sensul că din carnetele lor de muncă nu reiese întreaga vechime sau toate sporurile de care au beneficiat. De vină pentru această situaţie sunt pe de o parte angajatorii, care omit să treacă toate datele în carnetele de muncă, dar şi salariaţii care nu verifică cu atenţie documentele atunci când pleacă de la locul de muncă respectiv. În aceste condiţii, consilierii juridici îi sfătuiesc pe toţi  cei care urmează să se pensioneze să solicite adeverinţe suplimentare cu salariul şi cu sporurile încasate pentru perioadele în care acestea nu sunt menţionate în carnetul de muncă. Un exemplu elocvent în acest caz este cel al gorjenilor care au lucrat înainte de 1992, când nu era obligatoriu să fie trecute toate sporurile în carnetul de muncă.

Popriri pentru 1500 de pensionari

Peste 1500 de gorjeni au reţineri din pensii pentru neplata impozitelor, a taxelor, a ratelor la creditele bancare sau a diferitelor amenzi primite. Conform datelor CJP Gorj, în toate aceste cazuri se reţine lunar suma de 188.826 lei. În ceea ce priveşte executarea silită a debitelor provenite din contribuţii asigurări sociale datorate de către asiguraţii individuali şi a debitelor din pensii, Compartimentul Juridic a emis 18 somaţii, în special pentru administratori şi diferite asociaţii, care efectuează aceste plăţi cu întârziere.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: